Film

FILM: KNIVEN I VANNET, ROMAN POLANSKI 1962

Kniven i vannet er et trekantdrama som utspiller seg i løpet av en dag. Handlingen foregår i en bil og på en båt på en øde innsjø.

Andrzei er en 40-årig sportsjournalist, eier av en Peugeot 403, en båt og en vakker kvinne, Krystyna. Han mener å ha gjort seg fortjent til sin eiendom. Han har kjempet for den, han har rett til den. En søndag morgen Andrzei og Krystyna kjører til båten, møter de en ung haiker. Han bruker ikke tommelen, derimot stiller han seg rett foran bilen og tvinger Andrzei, som tuter med hornet og gir gass, til å bremse. Han merker at Krystyna noterer hans nederlag. Nå må Andrzei overbevise både seg selv og sin kvinne om at han fortsatt har størst myndighet. Han inviterer derfor den unge haikeren med på båtturen, der han forventer å sette skapet på plass.

Roman Polanski ville selv gjerne spille rollen som den unge haikeren, men fikk ikke lov til dette. Rasende forlot han rommet for å komme tilbake uten klær. «Se her, er jeg ikke attraktiv nok», ropte han. Det er likevel Polanskis stemme vi hører som den unge haikeren, for da filmingen var avsluttet viste det seg at lyden var så dårlig at all dialog måtte tas opp på nytt.

olep

Billett kr. 80.

Medlemsbillett kr. 40.
Medlemsskap kr. 1000

Nóz w wodzie. Regi: Roman Polanski, Polen, 1962. Manus: Jerzy Skolimowski, Jakub Goldberg og Roman Polanski. Foto: Jerzy Lipman. Musikk: Krzysztof Komeda-Trzcinski. Medv: Leon Niemczyk, Jolanta Umecka og Zygmunt Malanowicz. . Utleie: Europes Finest. Polsk tale, engelske undertekster. DCP, s/hv, 1 t 34 min.

 

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.