Film

FILM: GODZILLA, HONDA/MURATA 1954

ALLE GIGANTMONSTERFILMERS MOR

En fiskebåt blir angrepet av noe ukjent og forsvinner utenfor den lille øya Odo. To redningsbåter sendes ut for å lete, men blir også ødelagt. Noen få overlevende kommer seg i land på Odo, der en eldre mann skylder på noe han kaller for "Godzilla", og forteller at før så brukte de å ofre unge jomfruer for å blidgjøre Godzilla. Flere overlevende skyldes i land, og snart får hovedstadens journalister høre om det som skjer. Skeptiske ankommer de øya, der engstelige øyboere utfører urgamle seremonier i et forsøk på å holde Godzilla i ro. Det går imidlertid ikke så bra. Samme natt blåser det opp til storm, og med den kommer Godzilla. Da bryter helvete løs.

Siden kultfenomenet Godzilla først dukket opp i 1954 har det totalt blitt 28 offisielle filmer om monsteret - pluss en amerikansk versjon fra 2004 som ble møtt med forrakt i Japan. I løpet av disse filmene har han ved flere tilfeller inntatt japanske storbyer og rasert disse, men også kjempet mot andre kjempemonstre - deriblant King Kong. Selv om han stort sett er en trussel mot menneskeheten, har han også ved enkelte anledninger forsvart oss mot inntrengere fra det ytre rom. I noen filmer har han til og med hatt med seg sønnen sin, Minira.
olep

Gojira. Regi: Ishirô Honda, Japan, 1954. Manus: Ishirô Honda, og Takeo Murata, etter en historie av Shigeru Kayama. Foto: Masao Tamai. Musikk: Akira Ifukube. Medv: Akira Takarada, Momoko Kôchi, Akihiko Hirata, Takashi Shimura, Huyuki Murakami m.fl. Utleie: BFI, London/Toho, Tokyo. 35mm, s/hv, 1 t 36 min.

Billett kr 80.
Medlemsbillett kr 40.
Medlemskap kr 100.


Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.