Film

FILM: BETTER THINGS, DUANE HOPKINS 2008

Livet på landet i England, men ikke akkurat "Hjartet på rette staden"

BETTER THINGS

En ung jente blir funnet død på foreldrenes sofa med en sprøyte i armen. Overdosen hennes blir utgangspunktet for en ubehagelig omvisning på den engelske landsbygden. Det er lite her som minner om "Med hjartet på rette staden". Omgivelsene jenta levde i bærer preg av retningsløshet og fortvilelse. Rob takler kjærestens bortgang og sin egen skyldfølelse dårlig, og han gjør det med heroin. Det er i det hele tatt lite livsglede å spore i vennekretsen hennes. Motløsheten over omgivelsene demper de med ulike former for dop og drømmen om å flytte langt vekk. Voksenverdenen de har foran seg har heller ikke mye lysere utsikter å friste med. Livet i Cotswald, England, males her i kalde, realistiske farger, uten å bli unyansert eller overdrevet.

Selv om dette er en beksvart film, er den gjennomført nydelig. Både lyd og bilde er plettfritt håndverk; i det hele tatt kan dette sies å være den beste filmen fra øyriket siden Lynne Ramsay tok pause. Den lar seg ikke ignorere eller benekte. Om den er vondt å se på, er det fordi den er vanskelig å holde på avstand.

Regissør Duane Hopkins er født i Cotswald. Han har studert foto og maleri, samt ved BBCs anerkjente filmskole. Hans bakgrunn, både geografisk og hva utdannelse angår, reflekteres klart på lerretet: billedskjønne og ubehagelige skildringer av livet på den engelske landsbygden.

Better Things. Regi: Duane Hopkins, Storbritannia, 2008. Manus: Duane Hopkins. Foto: Lol Crawley. Musikk: Dan Berridge. Medv: Tara Ballard, Betty Bench, Frank Bench, Emma Cooper, Che Corr, Freddie Cunliffe m.fl. Utleie: NDC. DCP, farger, 1 t 33 min.

Hopkins vil holde en innledning til filmen, streamet direkte fra Cinemateket i Oslo.

BIFF/red.

Billett kr 80.
Medlemsbillett kr 40.
Medlemskap kr 100.

 

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.