Foredrag

AKADEMIET CINEMATEKET: JAFAR PANAHI - foredrag ved Elisabeth Reehorst

Støtte til en fenglset filmskaper

I mars 2010 ble den iranske filmskaperen Jafar Panahi og alle hans gjester arrestert under et middagsselskap i hans hjem. De andre ble sluppet fri etter kort tid, men Panahi har sittet fengslet siden. I november ble han dømt til seks års fengsel og tjue års yrkesforbud fordi han tar til orde for demokrati og menneskerettigheter - primært uttrykt gjennom hans filmer.

Cinemateket i Bergen ønsker å markere dommen og fengslingen av Panahi ved å vise fire av hans filmer. I tillegg har vi invitert Elisabeth Reehorst til å holde et foredrag om den sosiale og politiske situasjonen i dagens Iran.

Elisabeth Reehorst er pensjonert lærer med blant annet 20 års erfaring som norsklærer ved innføringssenteret for voksne innvandrere på Nygård skole i Bergen. Hun er en aktiv samfunnsdebattant i norske aviser med et sterkt engasjement for innvandrings- og integreringspolitikk. Reehorst har en særlig interesse for Midt-Østen og Iran, en interesse som ble vekket gjennom elever og venner. Hun ble bergtatt av Iran første gang hun var der, og har siden besøkt landet flere ganger.

Varighet ca. 45 minutter

olep

 

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.