Teater

BIT-TEATERGARASJEN: MAGICAL - ANNE JUREN/ANNIE DORSEN

Den Wienbaserte, franske koreografen Anne Juren og New York regissøren Annie Dorsen innfrir både alkemisk, koreografisk og politisk i denne danseforestillingen om magi og feminisme. Som en videreutvikling av Jurens solo med samme navn, har de skapt en helaftens forestilling med god hjelp fra magikere som performancehipsteren Steve Cuiffo. Vises 15. og 16. april på Studio USF.

Med referanser til kunstnere som Carolee Schneemann, kunstprofessor og billedkunstner med kropp og kjønn i neodadaistisk forening, til obskøne multikunstnere som Karen Finley, kjent for å posere innsauset i honning, eller til performancekunstens bestemor, Marina Abramović, demonstrerer Magical illusjonsmakeriets subversive potensiale, med en soleklar intensjon. Effektivt å irritere og på spektakulært og bokstavelig vis blende det fastlåste kvinnekropp-konsumerende blikket.

Magical kombinerer verdener som ved første øyekast har lite til felles, og endrer våre tilskuervaner i sin lek med striptease-genren. Der 70-tallets filmfeminister hadde autentisiteten i sentrum, fokuserer Juren og Dorsen på illusjon og kunstighet.

Varighet: 50 minutter

Realisering: Annie Dorsen og Anne Juren | Koreografi, utøver: Anne Juren | Magiker: Steve Cuiffo | Musikk: Christophe Demarthe | Scene: Roland Rauschmeier | Sceneassistent: Bastie | Lys: Bruno Pocheron og Rut Waldeyer | Kostyme: Miriam Draxl | Assistent: Ruth Ranacher | Administrasjon: Lisa Schmidt | Produksjon: Wiener Tanz- und Kunstbewegung | Co-produsert av: Impulstanz | Støttet av: City of Vienna og det Østerrikske Utdanning-, kunst- og kulturdepartement.

Se mer iformasjon om stykket på BIT Teatergarasjens nettsider.


Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.