Teater

BIT-TEATERGARASJEN: A SMITH - ALL THAT IS SOLID MELTS INTO AIR

En urpremiere fra Andy Smith på Studio USF fredag 4 februar: Et forsøk på å tenke gjennom en verden i endring og kommentere virkningene av hvordan vi lever i dag. Stykket er en forsiktig meditasjon over tilværelsen, en rolig protest mot den fremmede verden vi lever i, en ydmyk hentydning fra scenen, et oppsatt møte i en 50 minutters pause fra verden utenfor, med en bønn om ørlite humanitet og noen spørsmål om hva vi kan gjøre på dagsorden. Framført med a smiths enkle, samtalepregede performancestil.

Tekst fra bit-teatergarasjen.no:
Tittelen på a smiths nye soloprosjekt er hentet fra Karl Marx sitt kjente utsagn om kapitalismens ekspansjon over hele verden og dens påvirkning på alle livets forhold, nærmere bestemt produksjonsforholdenes stadige forandring grunnet borgerskapets behov for å opprettholde status quo: "Alle faste, inngrodde forhold ... oppløses, alle nydannede forhold foreldes før de kan feste seg. Alt standspreget og stillestående damper bort, alt hellig verdsliggjøres... Behovet for en stadig utvidet avsetning av dets produkter jager borgerskapet over hele jordkloden. Over alt må det slå seg ned, over alt sette seg fast, over alt knytte forbindelser".

Denne urpremieren (har ikke nødvendigvis så mye med Marx å bestille, men) vil forsøke å tenke gjennom en verden i endring og kommentere virkningene av hvordan vi lever i dag. Stykket er en forsiktig meditasjon over tilværelsen, en rolig protest mot den fremmede verden vi lever i, en ydmyk hentydning fra scenen, et oppsatt møte i en 50 minutters pause fra verden utenfor, med en bønn om ørlite humanitet og noen spørsmål om hva vi kan gjøre på dagsorden. Framført med a smiths enkle, samtalepregede performancestil.

Andy Smith har laget teater og performanceprosjekter under artistnavnet a smith siden 2001. De to siste soloprosjektene, the next two days of everything og Innvandrer, har begge blitt vist i regi av BIT Teatergarasjen. Han er også medregissør på de prisbelønte stykkene England, An Oak Tree og The Author sammen med Tim Crouch.

all that is solid has melts into air is a gentle meditation on existence, a quiet protest for the strange world we live in, a 50 minute break from what's happening outside. It's a plea for some humanity, a search for what we can do: you and me, us, together. Here and now.

"An engaging, thoughtful and somewhat surprising performance" (Irish Theatre Magazine on the next two days of everything)

"In many ways, this is nothing like theatre as we usually understand it, and yet in crucial elements this is its very essence" (The Financial Times on ENGLAND)

Møt kunstneren! Lørdag 5. februar etter forestillingen.

Varighet: 45 minutter

Av og med: a smith | Takk til: Rasmus Jørgensen, Maja Bugge, Tim Crouch, Karl James, Chris Goode, Andrew Quick og Lancaster Institute for Contemporary Arts (LICA) | Co-produsert av: a smith, BIT Teatergarasjen og Black Box Teater | Støttet av Norsk Kulturråd

 

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.