Konsert

AVGARDE - BERGENS KONSERTSERIE FOR NY MUSIKK: STRINGS ATTACHED?

Avgarde er i sin tiende konsertsesong og fortsetter sitt "mission" med nysgjerrige blikk på musikken. Hva er et verk? Hva er "tid" i musikk? Hva er grensen mellom komposisjon og notasjon, og hvordan kan musikken fremføres? Og mye mere.

PROGRAM FOR KVELDEN:

På vårens fjerde konsert "Strings Attached?" den 14. mai møter vi et variert program mrf bl.a. den mer tradisjonelle Harald Sæveruds String Quartet Nr. 3 op. 55, den nyere Arne Nordheims komposisjon Dinosaurus for akkordeon og elektronikk, og musikk av Cakewalk, som beveger seg i grenselandet mellom improvisative og komponerte verker. Dette fargerike programmet, som likevel er satt opp som en konsekvent konsertkveld der de musikalske uttrykk følger hverandre på en naturlig måte, egner seg godt til å avslutte AVGARDEs vårsesong 2011, med forhåpentligvis et stort og fornøyd publikum!

Karen tanaka Water Dance (13’)
Signe Bakke, klaver

Georg Crumb Vox Balanae (17’) Sofya Dudaeva, fløyte og elektronikk // Lala Murshudli, cello og elektronikk // Fidan Aghayeva, piano og elektronikk

Cakewalk (30’) Øystein Skar, synth // Ivar Loe Bjørnstad, trommer // Stephan Meidell, gitar og bass

Harald Sæverud String Quartet Nr. 3 op. 55 (20’) Ricardo Odriozola & Martina Hevrova, fiolin // Karoline Vik Hegge, bratsj // Lala Murshudli, cello

Ketil Hvoslef Trio (2010) (20’)
Urfremføring
Valen trio: Ricardo Odriozola, fiolin // John Ede, cello // Einar Røttingen, klaver

Arne Nordheim Dinosaurus (9’30”) Jostein Stalheim, akkordeon og elektronikk

Jostein Stalheim Rubeus (7’45”) Jostein Stalheim, akkordeon

Slutt kl 22:00

Cakewalk
Cakewalk beveger seg i grenseland mellom komponert og improvisert musikk, med klare strukturer og innslag av melodier - i et industrielt elektronisk lydbilde med tydelig puls.
Stephan Meidell, Øystein Skar og Ivar Loe Bjørnstad er tre av Norges mest talentfulle og iherdige unge musikere innenfor sine felt, og spiller i flere band innenfor samtidsmusikk, improvisert musikk, eksperimentell pop og rock.

Valen trio
Ensemblet Valen trio består av fiolinisten Ricardo Odriozola og pianisten Einar Røttingen fra Bergen, som samarbeider med den svenske cellisten John Ehde. Ehde er en av Danmarks ledende cellister, med en spesiell interesse for nyere musikk.


Konsertstart er kl. 19:00, dørene åpner kl. 18:30. Billettsalg ved inngangen.
Billetter kr. 100 / kr. 70 for BT-kort, studenter, medlemmer av Bergen Jazzforum og Ny Musikk.


Avgardes styre og programråd:
Morten Eide Pedersen (leder), Glenn Erik Haugland, Kate Elisabeth Augestad, Ricardo Odriozola, Craig Farr, Øyvind Aase og Trude Bruket. 

Avgardes produsent:
Rebecka Ahvenniemi
produsent@avgarde.no // +47 450 08 520.
Avgarde tilbyr et opplæringsprogram for produsenter. Ta kontakt for mer info. 

AVGARDE oppfordrer alle til å komme med innspill og forslag til konsertserien høsten 2011. Send til produsent@avgarde.no.Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.