Konsert

AVGARDE - BERGENS KONSERTSERIE FOR NY MUSIKK: ØYVIND SKARBØ+CRAIG FARR+PETER KATES+ELINE SUNDAL+ GRØNSETH/SKINNER DUO

Avgarde er i gang igjen. Nå i sin tiende sesong! Vårens program er som vanlig ytterst mangfoldig, og ingenting er helt forutsigbart. Tre av vårens fire konserter finner sted på USF og det hele snurrer i gang med perkusjonist og komponist Øyvind Skarbø sitt stykke Cop It. Tre utøvere skal spille stykket uten å ha hørt det på forhånd. Det blir fire versjoner med fire ulike slagverk. I tillegg blir det en samtale om prosessen rundt Cop It med komponisten og utøverne. Utøverne er Craig Farr, Manuel Hofstätter, Peter Kates og Øyvind Skarbø.

Videre utover kvelden blir det fremføring av et bestillingsverk av Peter Kates, med tittelen Rings.
Peter Kates er soloslagverker i Bergen Filharmoniske Orkester og medlem i BIT 20 Ensemblet. Dette elektroakustiske verkets besetning er strengt begrenset til cymbal og bruker forsinkelse som en videreføring av Daniel Gorensteins matematiske teorier. Dette er verkets tematikk. Utøveren velger selv hvor i stykket han skal begynne og stoppe. Han er utdannet hos flere av USAs ledende slagverkere ved Julliard School og Peabody Institute.

Eline Sundal fremfører sitt eget stykke Nr. 2 for cello og stemme. Eline Sundal har sin utdannelse fra Griegakademiet i Bergen og Guildhall School og Music and Drama i London.  Hun retter seg mot det samtidssceniske kunstutrykket. Hennes mål er å skape rom for flere historier og utrykk som både smelter sammen og kontrasterer hverandre.  Verkene i Speil bærer preg av det kontrastfylte forholdet mellom det naturalistiske, det dramatiske og det sfæriske - og rommet i mellom.  Tekstene er hentet fra diktsamlingen Stjerneplyndreren av Clauder de Burine.

Grønseth/Skinner Duo er improvisatører og gjør tolkninger av Messiaen, Bartok og Ligeti. De spiller til slutt på kvelden, ca. 40 min. Saksofonist Anders Lønne Grønseth og pianist David Skinner har arbeidet sammen i en årrekke.  I prosjektet Arc-en-ciel får lyttererne delta i utforskningen av uvante tonaliteter og rytmikk, improviserte formmønstre og klangflater, og et uttrykksregister fra det sarte og kontemplative til det ekstatiske. Duoens improvisasjoner tvinnes inn i komposisjonene og skaper et unikt møte mellom to musikalske tradisjoner. 

Konsertstart er kl. 19:00, dørene åpner kl. 18:30. Billettsalg ved inngangen.
Billetter kr. 100 / kr. 70 for BT-kort, studenter, medlemmer av Bergen Jazzforum og Ny Musikk.

Avgardes styre og programråd:
Morten Eide Pedersen (leder), Glenn Erik Haugland, Kate Elisabeth Augestad, Ricardo Odriozola, Craig Farr, Øyvind Aase og Trude Bruket. 

Avgardes produsent:
Rebecka Ahvenniemi
produsent@avgarde.no // +47 450 08 520.
Avgarde tilbyr et opplæringsprogram for produsenter. Ta kontakt for mer info. 

AVGARDE oppfordrer alle til å komme med innspill og forslag til konsertserien høsten 2011. Frist for innsending av forslag til høsten 2011 er 01.04.10 til produsent@avgarde.no.


 

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.