Film

FILM: ALENE MOT ALT, REGI GASPAR NOE 1998

ARBEIDSLØSE EVENTYR I EUROPA

Seul contre tous. Regi: Gaspar Noé, Frankrike, 1998. Manus: Gaspar Noé. Foto: Dominique Colin. Musikk: Johann Pachelbel. Medv: Philippe Nahon, Blandine Lenoir, Frankye Pain, Martine Audrain m.fl. Fransk tale, norske undertekster. 35mm, farger, 1 t 33 min.

Alene mot alt
Alene mot alt fortsetter der Carne slutter. Slakteren har nettopp kommet ut av fengsel. Han har mistet slakterforretningen sin, og familien vil ikke ha noe med ham å gjøre. Han vandrer hvileløst rundt i en verden uten verken likhet eller brorskap, hvor det eneste snev av frihet en mann kan håpe på er den han selv tilkjemper seg ved hjelp av rå makt. Slakteren bestemmer seg for å ta saken i egne hender og setter sin lit til sin trofaste pistol og de siste tre gjenværende kulene.

Sett fra slakterens synspunkt fortoner det moderne Frankrike seg som en voldsom, upåvirkelig ulykkesmaskin som produserer hat og fremmedfrykt på løpende bånd. Hans livsfilosofi er en invertert liste over de overgrep han selv har blitt utsatt for, og han bærer sin skjebne som et væskende kjøttsår.

Alene mot alt inneholder ingen virkelig uutholdelige scener a lá den beryktede voldtektsscenen i regissør Gaspar Noés andre spillefilm Irreversible, men framstår likevel totalt sett som dystrere og mer rystende enn oppfølgeren. Håpløsheten ligger som en klam tåke over Frankrike og truer hele tiden med å kvele innbyggerne nederst på samfunnets rangstige. Filmen har blitt anklaget for å være en banal fremstilling av et komplekst tema, men faktum er at Alene mot alt snarere er en nyansert fremstilling av en sannhet som er like banal som den er deprimerende.

Bfk/red.

På grunn av kinoloven må man være medlem av Cinemateket USF for å se filmene som vises. Medlemsskap koster kr. 90 og er å få kjøpt i billettsalget før alle visningene. Merk at medlemskortet gjelder for både Bergen filmklubb og Cinemateket USF, samt at det normalt også gjelder for de fleste andre filmklubber i Norge. Medlemskort selges og er gyldig halvårsvis; vår og høst. VÅR: i salg i perioden 1/11 - 30/4, gyldig i perioden 1/11 - 30/6. HØST: i salg i perioden 1/5 - 31/10, gyldig i perioden 1/5 - 31/12.
I billettsalget til Bergen filmklubbs forestillinger er også mulig å kjøpe et A-kort. A-kortet koster kr. 350 og gir fri adgang til alle Bergen filmklubbs visninger for et semester. A-kortet gjelder også som vanlig medlemsskap for Cinemateket USF. Med andre ord får man adgang til visningene på Cinemateket mot å betale kr. 40. Det er finnes for tiden ikke noen A-kort-ordning for Cinemateket USF.


Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.