Konsert

KYUSS LIVES - NB: UTSOLGT

Kyuss Lives med tre av de sentrale medlemmene fra kjerneperioden Garcia+Bjork+Oliveri

NB: KONSERTEN ER UTSOLGT. DESSVERRE INGEN BILLETTER TIL SALG VED INNGANGEN.

Bandet var kjent for å bytte ut medlemmer ofte, men John Garcia, Brant Bjork og Nick Oliveri var, sammen med Josh Homme, de mest sentrale medlemmene i stoner-kollektivet.

Bandet hadde sin spede begynnelse rundt 1990 da vokalist John Garcia og gitarist Josh Homme begynte å jamme på ørkenfester i området i og rundt øde byer i Sør California. Disse festene var kjent for alternativt rusbruk som marihuana og peyote, noe som gjenspeiles musikalsk.

Kyuss er stonerrockens pionerer, og omtales som heavy metal-musikkens svar på Velvet Underground.

Stonerrock-sjangeren kan beskrives som repetativ tung metal med innslag av psykedelia og blues, ofte med nedstemte gitarer spilt gjennom bassforsterkere for å få en brumlende gitar lyd. Black Sabbath og Hawkwind er to av de bandene som har inspirert sjangeren mest.

Kyuss klarte på fem år å gi ut fem album med forskjellige besetninger før bandet ble oppløst i 1995. Men ingen av kjernemedlemmene kan sies å ha ligget på latsiden etter dette. Queens of The Stone Age, Fu Mancu og Mondo Generator er et lite knippe band hvor Kyuss-medlemmer har vært sentrale i tiden etter 1995.

John Garcia, Brant Bjork og Nick Oliveri har de siste årene gjort enkeltstående konserter sammen. Nå er tiden kommet for å samle troppene igjen og de tre har fått med seg Bruno Fevery på gitar. Selv uten Josh Homme på laget, er dette det nærmeste en kommer originalbesetningen til Kyuss.

Med Kyuss Lives! på veien er det mange som vil få oppfylt en våt drøm om å oppleve stonerrockens pionerer. At de også tar veien til Bergen og USF Verftet fredag 11. Mars er egentlig for godt til å være sant og en solid bonus for konsertbyen Bergen!

Sted: USF Verftet
Dato: Fredag 11. Mars 2011
Konsertstart 21.00
Dørene åpner kl 20.00
Aldersgrense 18 år
Billetter kr 370 / 320 + avgift

 

 

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.