Film

FILMSKAPERE PÅ VEI - TRE NYE KORTFILMER OG EN LITEN DEBATT

Denne ukens program er viet tre nye kortfilmer, bl.a Marius Soma sin nye "En solskinnshistorie". De to andre filmene er faktisk "work in progress". I forbindelse med at utvalget VisjonKort ble lansert under BIFF, tar vi en diskusjon rundt produksjon og vilkår for kortfilmproduksjonen.

Visningene starter kl. 19:00. Gratis adgang for alle.

EN SOLSKINNSHISTORIE
Regi/manus: Marius Soma. Foto: Trond Tønder. Pro- dusent: Bendik Heggen Strønstad. Skuespillere: Anders Danielsen Lie og Malin Soli. Format: DCP. Lengde: 10 min.
Vi følger Kaspers indre dilemma om å løsrive seg fra syke Susanne til fordel for en friere tilværelse.SHATTERED APPLES (WORK IN PROGRESS)
Regi/manus: Ina Therese Grevstad. Foto: Sjur Pollen. Produsent: Meghan Beaton, Bendik Heggen Strønstad. Skuespillere: Linn Monika Tverberg, Øyvind Gran, Anders Fikke. Format: Quicktime. Lengde: 8 min.
En jente jobber på en eplefabrikk, hvor effektiv- iteten er viktigere enn at menneskene trives. Hun sliter med å glemme noe fra fortiden. En dag opplever hun noe som gjør at hun tar et grep for å forandre livet sitt, men virker det?

KJØTTSÅR (WORK IN PROGRESS)
Regi: Lisa Marie Gamlem. Manus: Jørn Kurt Bergo. Foto: Cecilie Semec. Produsent: Bendik Heggen Strønstad. Skuespillere: Kristoffer Bøe Geitle, Rebekka Bråten, Kjetil Kvarmestøl, Nils Johnson. Format: Quicktime. Lengde: ca 10 min.
Jon dummer seg ut ovenfor sine nærmeste. I møte med hverdagen søker han aksept, men ingen vil eller tør ta del i hans indre problemer.
Etter visningene vil vi også invitere til debatt rundt produksjon og vilkår for kort- filmen. Under BIFF ble Visjon Kort lansert - et bredt sammensatt utvalg har sett på ulike muligheter for å få opp produksjon av kortfilm. Representanter fra utvalget vil kort fortelle om rapporten som snart foreligger. Bli med å ta debatten om kortfilmens fremtid.


Filmskapere på vei - diverse produksjoner
Siden starten i februar 1993 har Cinemateket USF vært et visningsforum for lokale film- og videoproduksjoner. I samarbeid med Vestnorsk Filmsenter fortsetter vi denne populære tradisjonen. Som før vil visningene være gratis og åpne for alle. Arrangementet går av stabelen første tirsdag i måneden.

Filmskapere på vei gir publikum sjansen til å få med seg hva som rører seg i det lokale produksjonsmiljøet - alt fra amatørfilmer og enkle musikkvideoer på mini-DV til profesjonelt produserte reklame-, dokumentar- og spillefilmer. For filmskaperne er disse arrangementene en mulighet til å få vist sine verk for kollegaer og publikum - og til å få kommentarer, tilbakemelding, ris og ros. Daglig leder Irmelin Nordahl ved Vestnorsk Filmsenter er programleder ved Filmskapere på vei-arrangementene.

Har du noe du ønsker å få vist, eller vil du ha mer informasjon? Ta kontakt med Vestnorsk Filmsenter v/Stine Tveten på stine@vestnorskfilm.no eller tlf. 55 56 09 05, på kulturhuset USF Verftet, Georgernes verft 12, 5011 Bergen. Ta gjerne kontakt i god tid før arrangementet. Produksjonsopplysninger, bilder og en kort beskrivelse av filmen og filmskaper(ne) kan sendes til sigurd@cinemateket-usf.no. Filmer kan leveres til Vestnorsk Filmsenters kontor i 4. etasje på USF Verftet.

 

 

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.