Film

FILM: LES BICHES, REGI CLAUDE CHABROL 1968

Les biches. Regi: Claude Chabrol, Frankrike/Italia, 1968. Manus: Paul Gégauff. Foto: Jean Rabier. Musikk: Pierre Jansen. Medv: Jean-Louis Trintignant, Jacqueline Sassard, Stéphane Audran, Nane Germon, Serge Bento, Henri Frances m.fl.. 35mm, farger, 1 t 39 min.

To kvinner - en mann
To kvinner - en mann er en av Claude Chabrols kunstneriske og økonomiske suksesser, en film han har omtalt som "den første filmen som ble akkurat slik jeg ønsket".

Som tittelen antyder, skildrer den et forhold mellom tre personer, og utforsker den etter hvert destruktive spenningen som oppstår mellom dem. Fréderique er en vakker, velstående kvinne som bruker pengene sine til å underholde seg selv. En dag kommer hun i snakk med den unge, hjemløse studinen Why, og inviterer henne til å bo hos seg i hennes luksuriøse villa på Rivieraen. Så dukker den lokale arkitekten Paul opp - en av Fréderiques mannlige bekjente - og innleder et forhold til begge kvinnene.

To kvinner - en mann viser nok en gang Chabrols evne til å fusjonere høyt og lavt, kunstfilm og underholdning, analyse og spenning. Filmen er en langsom, psykologisk thriller - elegant, stram og velspilt. Stéphane Audran gjør en av sine
beste rolletolkninger i denne filmen, og ble belønnet for det med prisen for beste skuespillerinne under filmfestivalen i Berlin i 1968.

Hege Jaer/CiO/red.

På grunn av kinoloven må man være medlem av Cinemateket USF for å se filmene som vises. Medlemsskap koster kr. 90 og er å få kjøpt i billettsalget før alle visningene. Merk at medlemskortet gjelder for både Bergen filmklubb og Cinemateket USF, samt at det normalt også gjelder for de fleste andre filmklubber i Norge. Medlemskort selges og er gyldig halvårsvis; vår og høst. VÅR: i salg i perioden 1/11 - 30/4, gyldig i perioden 1/11 - 30/6. HØST: i salg i perioden 1/5 - 31/10, gyldig i perioden 1/5 - 31/12.
I billettsalget til Bergen filmklubbs forestillinger er også mulig å kjøpe et A-kort. A-kortet koster kr. 350 og gir fri adgang til alle Bergen filmklubbs visninger for et semester. A-kortet gjelder også som vanlig medlemsskap for Cinemateket USF. Med andre ord får man adgang til visningene på Cinemateket mot å betale kr. 40. Det er finnes for tiden ikke noen A-kort-ordning for Cinemateket USF.Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.