Film

FILM: FRIHET, REGI SARUNAS BARTAS 2000

PÅ JAKT ETTER ENSOMHETEN

Laisvés. Regi: Šarunas Bartas., Litauen/Frankrike/Portugal, 2000. Manus: Šarunas Bartas. Foto: Rimvydas Leipus og Šar?nas Bartas. Musikk: Kipras Mašanauskas.. Medv: Valentinas Masalskis, Fatima Ennaflaoui, Axel Neumann, Zahra Lahmicha, Habib el Kilali m.fl. Uten tale. 35 mm, farger, 94 min.

Frihet
Som de fleste andre kriminelle forventer ikke gjengen vi møter i Frihet å bli tatt. Under et oppdrag der de smugler narkotika til et fly blir de imidlertid oppdaget av kystvakten. Dermed starter en strabasiøs flukt, der de forflytter seg om natten og skjuler seg om dagen. Hva er det som tvinger dem til å flykte inn i ørkenen? Det virker som om den eneste friheten de søker, er å være alene. I ørkenlandskapet møter de deres skjebne.

Regissør Ðarûnas Bartas tok sin utdannelse ved Moscow Institute of Cinematography (VGIK) og debuterte med den nå tapte dokumentaren Tofolaria. Han fikk svært gode omtaler for den korte dokumentaren In Memory of the Day Passed By (Praëjusios dienos atminimui) fra 1989. Hans senere
produksjoner - Three Days (Trys dienos, 1991), Corridor (Koridorius, 1994), Few of Us (Mûsø nedaug, 1996), A Casa (Namai, 1997), Freedom (Laisvë, 2000gaffa), Seven Invisible Men (Septyni nematomi þmonës, 2005) - har alle mottatt anerkjente priser ved filmfestivaler i Berlin, Cannes, Venezia, Torino, og Thessaloniki. Ðarûnas Bartas nyeste film Eastern Drift (Eurazijos aborigenas, 2010) ble vist under BIFF 2010. Kaunas International Film Festival/red.

Kaunas International Film Festival/red.

På grunn av kinoloven må man være medlem av Cinemateket USF for å se filmene som vises. Medlemsskap koster kr. 90 og er å få kjøpt i billettsalget før alle visningene. Merk at medlemskortet gjelder for både Bergen filmklubb og Cinemateket USF, samt at det normalt også gjelder for de fleste andre filmklubber i Norge. Medlemskort selges og er gyldig halvårsvis; vår og høst. VÅR: i salg i perioden 1/11 - 30/4, gyldig i perioden 1/11 - 30/6. HØST: i salg i perioden 1/5 - 31/10, gyldig i perioden 1/5 - 31/12.
I billettsalget til Bergen filmklubbs forestillinger er også mulig å kjøpe et A-kort. A-kortet koster kr. 350 og gir fri adgang til alle Bergen filmklubbs visninger for et semester. A-kortet gjelder også som vanlig medlemsskap for Cinemateket USF. Med andre ord får man adgang til visningene på Cinemateket mot å betale kr. 40. Det er finnes for tiden ikke noen A-kort-ordning for Cinemateket USF.

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.