Film

FILM: FETTERNE, REGI CLAUDE CHABROL 1959

Les cousins. Regi: Claude Chabrol, Frankrike, 1959. Manus: Claude Chabrol. Foto: Henri Decaë. Musikk: Paul Misraki. Medv: Jean-Claude Brialy, Gérard Blain, Juliette Mayniel, Claude Cerval m.fl.. 35mm, s/hv, 1 t 50 min.

Fetterne
Det er påske i Paris. Et tog fra provinsen ruller inn på Gare de Lyon. En ung mann ved navn Charles Thomas stiger med klossete bevegelser og et usikkert smil ned på perrongen. Det er første gang han er i Paris. Han skal studere juss og bo sammen med sin fetter Paul. De to fetternes rike onkel, globetrotteren Henri, har overlatt dem sin luksuriøst utstyrte leilighet.

Som i debutfilmen Min venn Serge (1958), er det igjen kontrasten mellom to menn Chabrol tar opp. Charles er "bondestudenten"; flittig, samvittighetsfull, naiv og ærlig. Hans fetter Paul er en dekadent nihilist - en nonchalant kyniker som er antitesen til alle borgerskapets dyder. Paul er naturligvis klar over at han er moralsk død, han har bare innrettet seg deretter. Når en pike som begge fetterne fatter interesse for dukker opp, må det naturligvis gå galt. At det er Paul som er Chabrols helt, kom til å koste regissøren dyrt ved premieren i 1959, men gjør at filmen er like spenstig i dag som for snart femti år siden.

CiO/red.

På grunn av kinoloven må man være medlem av Cinemateket USF for å se filmene som vises. Medlemsskap koster kr. 90 og er å få kjøpt i billettsalget før alle visningene. Merk at medlemskortet gjelder for både Bergen filmklubb og Cinemateket USF, samt at det normalt også gjelder for de fleste andre filmklubber i Norge. Medlemskort selges og er gyldig halvårsvis; vår og høst. VÅR: i salg i perioden 1/11 - 30/4, gyldig i perioden 1/11 - 30/6. HØST: i salg i perioden 1/5 - 31/10, gyldig i perioden 1/5 - 31/12.
I billettsalget til Bergen filmklubbs forestillinger er også mulig å kjøpe et A-kort. A-kortet koster kr. 350 og gir fri adgang til alle Bergen filmklubbs visninger for et semester. A-kortet gjelder også som vanlig medlemsskap for Cinemateket USF. Med andre ord får man adgang til visningene på Cinemateket mot å betale kr. 40. Det er finnes for tiden ikke noen A-kort-ordning for Cinemateket USF.


Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.