Film

FILM: FARVEL, REGI TOMAS DONELA 2010

Atsisveikinimas (laimingo žmogus istorija). Regi: Tomas Donela, Litauen, 2010. Manus: Tomas Donela. Foto: Rimvydas Leipus. Musikk: Kipras Mašanauskas. Medv: Dainius Kazlauskas, Olga Generalova, Aleksandra Metalnikova, Kostas Smoriginas, Lina Budzeikaite. Litauisk tale, engelsk undertekster. 35mm, farger, 1 t 30 min.

Farvel
Farvel er lagt til dagens Litauen, nærmere bestemt den lille havnebyen Klaipëda, hovedstaden Vilnius og i en liten rural landsby. Høst og vinter danner bakteppe til denne episke fortellingen om liv og død.

Historien dreier rundt en manns siste møte med sine kjære, hans forsoning og avskjed, før han drar til sjøs. Det er en fargerik beskrivelse av ulike karakterer og deres søken etter mening og tilhørighet. Her utforskes det komplekse og sårbare ved menneskelige relasjoner og bånd.

Regissøren Tomas Donela er utdannet i regi fra Australian Film Television and Radio School. I 1999 etablerte han sitt eget produksjonsselskap Donelos studijà. Hans filmer har blitt vist på utallige internasjonale filmfestivaler.

Kaunas International Film Festival/red.

På grunn av kinoloven må man være medlem av Cinemateket USF for å se filmene som vises. Medlemsskap koster kr. 90 og er å få kjøpt i billettsalget før alle visningene. Merk at medlemskortet gjelder for både Bergen filmklubb og Cinemateket USF, samt at det normalt også gjelder for de fleste andre filmklubber i Norge. Medlemskort selges og er gyldig halvårsvis; vår og høst. VÅR: i salg i perioden 1/11 - 30/4, gyldig i perioden 1/11 - 30/6. HØST: i salg i perioden 1/5 - 31/10, gyldig i perioden 1/5 - 31/12.
I billettsalget til Bergen filmklubbs forestillinger er også mulig å kjøpe et A-kort. A-kortet koster kr. 350 og gir fri adgang til alle Bergen filmklubbs visninger for et semester. A-kortet gjelder også som vanlig medlemsskap for Cinemateket USF. Med andre ord får man adgang til visningene på Cinemateket mot å betale kr. 40. Det er finnes for tiden ikke noen A-kort-ordning for Cinemateket USF.


Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.