Film

FILM: FARLIG SJALUSI, REGI CLAUDE CHABROL 1994

STEG FOR STEG NED I HELVETE

L' enfer. Regi: Claude Chabrol, Frankrike, 1994. Manus: Claude Chabrol. Foto: Bernard Zitzerman. Musikk: Matthieu Chabrol. Medv: Emmanuelle Béart, François Cluzet, Marc Lavoine, Nathalie Cardone, André Wilms m.fl. Fransk tale, norske undertekster. 35 mm, farger, 1 t 42 min.

Farlig sjalusi
Den franske regissøren Henri-Georges Clouzot hadde påbegynt både manus og innspilling, men fikk aldri fullført sitt prosjekt "L'enfer". Chabrol kjente Clouzot: "Han var en som var oppriktig hyggelig mot meg da jeg begynte å jobbe med film," har Chabrol fortalt. Tretti år etter at Clouzot begynte å jobbe
med filmen, kunne Chabrol realisere den. Farlig sjalusi er både klassisk chabrolsk og clouzotsk: et studium av følelser ute av kontroll.

Paul og vakre Nelly er nygift, har et lite barn og driver et luksushotell. Alt ligger til rette for et lykkelig samliv. Men så får Paul det for seg at Nelly har innledet et forhold til en annen mann, og fantasien hans tar overhånd, godt hjulpet av alkohol og medikamenter. Chabrol lar oss se Pauls forvirrede forestillinger, hans etter hvert hysteriske, klaustrofobiske eiesyke. Men hva med Nelly? Er hun uskyldig, er hun utro - eller bare later hun som?

Hege Jaer/CiO (red.)

På grunn av kinoloven må man være medlem av Cinemateket USF for å se filmene som vises. Medlemsskap koster kr. 90 og er å få kjøpt i billettsalget før alle visningene. Merk at medlemskortet gjelder for både Bergen filmklubb og Cinemateket USF, samt at det normalt også gjelder for de fleste andre filmklubber i Norge. Medlemskort selges og er gyldig halvårsvis; vår og høst. VÅR: i salg i perioden 1/11 - 30/4, gyldig i perioden 1/11 - 30/6. HØST: i salg i perioden 1/5 - 31/10, gyldig i perioden 1/5 - 31/12.
I billettsalget til Bergen filmklubbs forestillinger er også mulig å kjøpe et A-kort. A-kortet koster kr. 350 og gir fri adgang til alle Bergen filmklubbs visninger for et semester. A-kortet gjelder også som vanlig medlemsskap for Cinemateket USF. Med andre ord får man adgang til visningene på Cinemateket mot å betale kr. 40. Det er finnes for tiden ikke noen A-kort-ordning for Cinemateket USF.Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.