Film

FILM: ALT ANNET ENN SORT, REGI AUSRA LINKEVICIUTE 2009

KUNSTEN Å KLE SEG KORREKT

Ausra Linkeviciute [Anything but black]. Regi: Ausra Linkeviciute, Litauen/England, 2009. Manus: Ausra Linkeviciute. Foto: Ausra Linkeviciute. Litauisk tale, engelske undertekster. DVD, farger, 20 min.

Alt unntatt sort
Filmen tematiserer det enkle og helt naturlige emnet døden. Vi m¸ter en gruppe eldre kvinner på den litauiske landsbygden som forteller om sine tanker om og forberedelser til døden. De synes ikke å grue seg til når døden innhenter dem, de forholder seg til den på en rolig og naturlig måte. De er nesten forventningsfulle når de viser frem klærne de har gjort klart til den dagen de dør. De eldre kvinnenes åpne holdning til døden er uforståelig og uakseptabelt for den yngre generasjonen i Litauen, som fortsatt fornekter at døden vil komme dem i møte.

Alt unntatt sort er et glimt av rurale tradisjoner som er i gradvis forandring. Filmens regissør Auðra Linkevièiûtë filmet kvinnene i tre byer i nærheten av Kaltanënai, som er en del av nasjonalparken Aukðtaitija. Linkevièiûtë er utdannet i grafisk design fra London University of the Arts. Hun har en Master i Visuell Antropologi på Goldsmiths Universitet i London. Alt unntatt sort var regissørens avgangseksamen. Filmen vant prisen for beste film på The International Student Ethnographic Film Festival i London sist år.

Kaunas International Film Festival/red.

På grunn av kinoloven må man være medlem av Cinemateket USF for å se filmene som vises. Medlemsskap koster kr. 90 og er å få kjøpt i billettsalget før alle visningene. Merk at medlemskortet gjelder for både Bergen filmklubb og Cinemateket USF, samt at det normalt også gjelder for de fleste andre filmklubber i Norge. Medlemskort selges og er gyldig halvårsvis; vår og høst. VÅR: i salg i perioden 1/11 - 30/4, gyldig i perioden 1/11 - 30/6. HØST: i salg i perioden 1/5 - 31/10, gyldig i perioden 1/5 - 31/12.
I billettsalget til Bergen filmklubbs forestillinger er også mulig å kjøpe et A-kort. A-kortet koster kr. 350 og gir fri adgang til alle Bergen filmklubbs visninger for et semester. A-kortet gjelder også som vanlig medlemsskap for Cinemateket USF. Med andre ord får man adgang til visningene på Cinemateket mot å betale kr. 40. Det er finnes for tiden ikke noen A-kort-ordning for Cinemateket USF.


Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.