Utstilling

UTSTILLINGSÅPNING: PHIL COY I VISNINGSROMMET USF

Volt presenterer den britiske kunstneren Phil Coy og hans nye prosjekt "An attempt to avoid the dissatisfaction that everything relevant will not be recorded (London-Bergen)".

Utstillingsperiode 15 oktober- 21 november
Åpning 15 oktober kl 19.00 med performance av Phil Coy. 


En standard fraktkasse i tre, tom bortsett fra lydopptaksutstyr og et stort batteri blir hentet i kunstnerens atelier og sendt, via land og sjø til Visningsrommet USF i Bergen. Ved ankomst åpnes kassen og lyden den har spilt inn på reisen spilles av i gallerirommet. I framtiden vil verket gjenta dette forløpet for å gang på gang oppfylle sin funksjon; spille inn og spille av reisen fra ett galleri eller utstilling til den neste.

Med en delvis referanse til Robert Morris Box with the sound of it´s own making (1961) forsøker verket å forlenge den iboende elegansen som karakteriserer Morris´ originale gest og verkets uuttalte angrep på kunstverkets status som autonomt objekt; til samtidens utvidede globale markedsarena (eksemplifisert av kunstmarkedet). Som for å ytterligere devaluere seg i forhold til det globale kunstmarkedet, forlater denne (i en forstand tomme) kassen London idet Frize Art Fair starter, altså samtidig som en stor del av verdens samtidskunst ankommer London i identiske kasser.

Som kunstobjekt og lydverk tilbyr det tre og en halv dager lange lydopptaket en mer indirekte og antydende lesning som delvis artikuleres av tilfeldighetsfaktorene; når ser og hører betrakteren verket; ellers sagt på en annen måte: når og hvor på reisen møtes de.

Phil Coys arbeider tar i bruk en rekke medier fra film, lyd, fotografi, tegning, grafikk og skulptur til tekstbaserte arbeider og generative performance. Hans praksis fortsetter kontinuerlig å tvinge tilsynelatende uforenlige materialer til å inngå i dialog med hverandre; ofte ved å revitalisere ideer som stammer fra radikale kunstpraksiser fra 1960-tallet inn språket, arkitekturen og systemene som kjennetegner dagens kultur og globaliserte marked.

Phil Coy ble født i Gloucester og studerte ved Liverpool John Moores, Ecole des Beaux Arts de Nantes og Slade School of Fine Art. Phil Coy bor og arbeider i London.

Phil Coy har nylig stilt ut i Cornerhuse, ICA og South London Gallery. Filmen Wordland (2008) hadde premiere ved LUX og har soundtrack av Alexander Tucker. Whitstable Biennale, Futurecity og FLAMIN bestilte Façade (2010) som blir vist i South London Gallery 8-9.oktober 2010. Coy står også for en serie publikasjoner og performance-forelesninger satt sammen av funn og innspilte språk. De nyeste: Adaptive reuse og exfiltration ble framført samtidig med relaterte visninger i Whitechapel Gallery 30. september i år. For tiden forbereder han en duoutstilling med Yuko Shiraishi som åpner 24.november i The Russian Club Gallery, London.

An attempt to avoid the dissatisfaction that everything relevant will not be recorded (London - Bergen) er Phil Coys første separatutstilling i Norge.

Prosjektet er støttet av Bergen kommune.
Volt er støttet av Bergen kommune og Norsk Kulturråd.
http://philcoy.info/
http://www.gallerivolt.no
http://www.visningsrommet-usf.noTilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.