Film

FILM: TWO GIRLS ON THE STREET, REGI ANDRE DE TOTH 1939

Kartely treffer en gråtende og flyktende Torma etter at hun har blitt antastet av sjefen for byggeplassen hun arbeider. I mangel av penger til et sted å bo har hun fått lov til å overnatte på kontoret der direktøren jobber overtid, noe som har gitt ham feilaktige ideer. Kartely oppdager at Torma er fra hennes hjemsted, en landsby hun flyktet fra etter å ha laget skandale. Hun er nemlig datteren til en av landsbyens mektigste menn, og innledet et hemmelig forhold til en av hans like mektige venner - et forhold som gjorde henne gravid. Når vennen midt under en middag annonserer sin forlovelse med en annen kvinne, forteller Kartely åpent at han skal bli far til hennes barn. Dermed kastet faren henne på dør i skam, og hun dro til storbyen for å starte et nytt liv. Når hun nå møter Torma, inviterer hun henne til å bo hos seg. Snart utvikler de to ulike jentene et nært vennskap.

Ungarske André De Toth endte i Hollywood som en følge av krigsutbruddet i Europa. Der gjorde han seg kanskje mest kjent i dag for 3D-filmen House of Wax fra 1953. Han var en bestemt og ambisiøs filmskaper, og viste et for Hollywood sjeldent ønske om frihet ved tidlig å nekte å jobbe underlagt studiokontrakt. Det er også mye av grunnen til at han aldri fikk muligheten til å jobbe med de virkelig store og kostbare prosjektene, til tross for et tydelig talent og at han var dyktig regissør.

CiO/red./olep

 

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.