Film

FILM: SØNDAGER MED CYBELE, REGI SERGE BOURGUIGNON 1962

ARILD KRISTOS ABSOLUTTE FAVORITTFILM

Søndager med Cybèle handler om en ung flyger, Pierre, som får nervesammenbrudd under et angrep mot en liten landsby under krigen i Indo-Kina. Etter krigen finner vi ham igjen i en liten by i nærheten av Paris, hvor han er forlovet og bor sammen med pleiersken som har tatt seg av ham etter det fysiske og psykiske kræsjet. En dag ser han en mann forlate en tolvårig jente, et skilsmissebarn, utenfor et barnehjem i et kloster. Ved utgi seg for være faren hennes, får han kontakt med jenta, som er ømhetslengtende og veslevoksen på samme tid. I løpet av noen høstlige søndager, mens Pierres forlovede er på jobb, tilbringer de to en rousseausk tilværelse i skogene og parkene i nærheten, og det vare, finstemte vennskapet mellom dem vokser.

Serge Bourguignon blir vanligvis ikke regnet blant de franske bølge-regissørene, selv om han debuterte i samme periode med Søndager med Cybèle. Filmen fikk stor internasjonal oppmerksomhet og vant blant annet Oscar for beste utenlandske film, en pris som nok også Henri Decaes mesterlige foto skal ha sin del av æren for. Noe av årsaken til at Bourguignon sjelden regnes blant ny-bølgeregissørene er nok fordi han er mer "veloppdragen", og filmene hans er ikke som bølge-filmene like mye preget av spontanitet og improvisasjon.

CiO/red./olep

Cybèle - Les dimanches de Ville d'Avray. Regi: Serge Bourguignon, Frankrike, 1962. Manus: Antoine Tudal og Serge Bourguignon, etter en roman av Bernard Echasseriaux. Foto: Henri Decaë. Musikk: Maurice Jarre. Medv: Hardy Krüger, Nicole Courcel, Patricia Gozzi, Daniel Ivernel m.fl. Fransk tale, norske undertekster. 35mm, s/hv, 1 t 50 min.


Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.