Film

FILM: REDES, REGI MURIEL/ZINNEMANN 1936

Redes er den første - og den siste - filmen i sitt slag. Den er ulikt alt annet. Den meksikanske regjering ville, ved hjelp av film, utdanne analfabetiske borgere og få dem ut av elendigheten og isolasjonen. De fleste av rollene innehas av lokale amatørskuespillere, som i tillegg også arbeidet som filmens stab.

Redes er et flittig nevnt navn i den uavhengige filmens historie, men er sjelden å få sett.

Store amerikanske navn som Paul Strand og Fred Zinnermann deltok i filmens produksjon, noe som holdt på å koste dem begge dyrt uner McCarthy-prosesene i Hollywood på 1950-tallet. Filmen ble beskyldt for å være pur kommunistpropaganda, men Zinnemann klarte å snakke seg fra det, gjennom å vise til en rekke andre filmer i sin fimografi med solid, amerikansk innhold. Noen år tidligere hadde imidlertid den franske kopien av filmen lidd en ublid skjebne i møte med nazistene. Etter å sett filmen ødela de alle kopiene de fant i Paris etter å ha inntatt byen. At filmen har et tydelig sosialistisk innhold er det liten tvil om.

Restaurert i 2009 ved Cineteca di Bologna/L'Immagine Ritrovata Laboratory.

Tito Pannaggi/CiO/red./olep

Redes [The Wave. Regi: Emilio Gómez Muriel og Fred Zinnemann, Mexico, 1936. Manus: Emilio Gómez Muriel, Fred Zinnemann og Henwar Rodakiewicz, etter en historie av Agustín Velázquez Cháve og Paul Strand. Foto: Paul Strand. Musikk: Silvestre Revueltas. Medv: Silvio Hernández, David Valle González, Rafael Hinojosa, Antonio Lara, Miguel Figueroa og lokale fiskere. Spansk tale, engelske undertekster. Digibeta, s/hv, 1 t 1 min.


Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.