Film

FILM: LIMITE, REGI MARIO PEIXOTO 1930

Ombord i en robåt befinner det seg tre suicidale individer, en mann og to kvinner. Mannen har nettopp mistet sin kjære, den ene kvinnen har rømt fra fengsel, mens den andre kvinnen kort og godt er desperat.

Brasil er ingen ung filmnasjon. Allerede rundt 1900 var landet en del av filmhistorien. Rundt 1930 gjorde den knapt 20 år gamle Mário Peixoto seg sterkt gjeldende med Limite, denne surrealistiske avant garde-filmen, der regissøren var mer opptatt av å utforske enn å konkludere. Filmen blir ofte og med rette sammenlignet med Luis Buñuel og Salvador Dalís Den andalusiske hund (1929), og selv i dag regnes Limite av mange som Brasils beste film noensinne.

"Limite does not intend to analyse. It shows. It projects itself as a tuning fork, a pitch, a resonance of time itself." - Mário Peixoto.

"Then came the revelation of Limite, the first and only film by 21-year-old director Mário Peixoto. This was a film of transcendent poetry and boundless imagination. Once again, I found myself in a state of shock, not only because of the film itself, which was made in 1930 and forgotten for many years, but also for the evidence it bore, that of our creative diversity." - Walter Salles.

Restaurering pågår i samarbeid med Cinemateca Brasileira.

Tito Pannaggi/red.

Limite. Regi: Mário Peixoto, Brasil, 1930. Manus: Mário Peixoto. Foto: Edgar Brazil. Musikk: Kopien er lydpålagt med en nyinnspilling av den originale musikken. Medv: Olga Breno, Taciana Rei, Carmen Santos, Edgar Brasil, Mário Peixoto, Edgar Brazil, Brutus Pedreira m.fl. Stum med engelske mellomtekster.Digibeta, s/hv, 2 t.Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.