Film

FILM: I KNOW WHERE I AM GOING, REGI POWELL/PRESSBURGER 1945

TATT AV VINDEN PÅ ORKENØYENE

Egentlig var Michael Powell og Emeric Pressburger på høstparten i 1944 mest interessert i å lage A Matter of Life and Death, men krigen gjorde at de ikke hadde tilgang på Technicolor råfilm. De bestemte seg for å gjøre noe annet i mellomtiden, i svart hvitt. Pressburger skisserte en historie om en kvinne som ønsker å komme seg til en øy, men blir forhindret, og når hun endelig får sjansen ønsker hun ikke lenger å dra. De valgte å la historien utspille seg i et forblåst skotsk kystlandskap, der naturen viser muskler og menneskene ser ut til å være utstyrt med hver sine små særegenheter.

I Know Where I'm Going er en meget presist fortalt komedie om det klassiske dilemmaet hode versus hjerte. Joan Webster er en ung, ambisiøs kvinne som "vet hvor hun skal". Hun har forlovet seg med en rik industrimann som leier en øy i Hebridene, så hun reiser til Skottland for å gifte seg med ham. Når hun kommer til Skottland blåser det opp til storm, og hun kommer seg ikke ut til øya hvor hennes tilkommende befinner seg. Mens hun venter treffer hun en ung marineoffiser, Torquil MacNeil, som viser seg å være en karismatisk lokal størrelse, og den egentlige eieren av øya hun er på vei til. Gradvis merker hun at følelsene hennes endrer seg og at hun ikke er så sikker på at hun vet hvor hun skal likevel.

Jan Langlo/CiO/red.

 

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.