Film

BIIFF: CAMP VICTORY - AFGHANISTAN, USA 2010

USAs vei ut av Afghanistan er lengre enn noen ønsker å innrømme.

CAMP VICTORY, AFGHANISTAN er en dokumentarfilm som maler et lite oppløftende bilde av Afghanistans fremtid. Nå som USA har vedtatt en tidsplan for tilbaketrekningen av de amerikanske soldatene, er det viktigere enn noensinne at afghanerne makter å stable på beina en fungerende hær, dersom de skal ha noen som helst sjanse til å opprettholde lov og orden når amerikanerne forlater landet.

I denne filmen møter vi en afghansk general som har fått det lite misunnelsesverdige oppdraget med å samle og lede en bataljon med afghanske soldater. Vi følger soldatenes trening idet de tar imot en tilsynelatende endeløs rekke av amerikanske instruktører.

I tillegg til å skildre livet og utviklingen til den afghanske bataljonen, trekker filmen opp historiske linjer, og setter dagens situasjon inn i en historisk kontekst. Afghanistan er kjent som landet som tar livet av imperier, og filmen argumenterer sterkt for at USA er neste navn på lista. CAMP VICTORY, AFGHANISTAN er et usminket portrett av tilstandene i et land som alltid er i krig.

Billetter kr 80, selges ved inngangen og i forsalg på Bergen Kino. Se mer billettinfo her.

ORIGINALTITTEL Camp Victory, Afghanistan

LAND USA
ÅR 2010
SPILLETID 88 min

REGISSØR Carol Dysinger
FOTOGRAF Carol Dysinger

SKUESPILLERE
Fazil Ahmad Sayar, Michael Shute

SPRÅK Engelsk
UNDERTEKST Engelsk
PRODUSENT Dallas Brennan, Jeff Levy-Hinte
PRODUKSJONSSELSKAP Bolo Productions, Independent Television Service (ITVS)

GENRE Krig

 

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.