Film

BIFF: WAR GAMES AND THE MAN WHO STOPPED THEM, POLEN 2009

Portrett av en polsk oberst og hans bidrag til å hindre atomkrig under den kalde krigen.

WAR GAMES forteller historien om Ryszard Kuklinski, en talentfull militærstrateg og oberst som spilte en sentral rolle i utformingen av Warsawapakten på 1970-tallet. Informasjonen Kuklinski delte med amerikanerne bidro til å holde den kalde krigen kjølig nok til at en atomkrig kunne unngås

Idet filmskaper Dariusz Jablonski skal ta fatt på sin film om obersten, viser det seg at Kuklinski nylig er død. For å få tilgang på opplysninger om oberstens rolle i den kalde krigen, intervjuer Jablonski en rekke nært involverte tidligere tjenestemenn, fra den amerikanske etteretningssjefen til lederen av Warsawapakten, samt tidligere president i Polen, Lech Walesa. Disse intervjuene danner et bilde av en idealist som spilte en sentral rolle i å redde Europa fra en tredje verdenskrig, men som også levde et tragisk liv. Det at man stadig ser på utviklingen av den kalde krigen som en form for krigsspill, gjør at vi som ser filmen blir invitert til å felle dommer over Kuklinskis ulike valg.

BILLETTER: kr. 80, selges ved inngangen og i forsalg på Bergen Kino
ORIGINALTITTEL Gry wojenne

LAND Polen
ÅR 2009
SPILLETID 114 min

REGISSØR Dariusz Jablonski
MANUS Dariusz Jablonski
FOTOGRAF Tomasz Michalowski

SKUESPILLERE
Wojciech Jaruzelski, Walter Lang, William E. Odom,

SPRÅK Engelsk og polsk
PRODUSENT Violetta Kaminski, Izabela Wójcik
PRODUKSJONSSELSKAP Apple Film Productions og Trigon Productions

GENRE Dokumentar

 

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.