Film

BIFF: TREKNIV I SMEDENS HJEM, PAR/SPA 2010

En personlig dokumentar om familiehemmeligheter og militærjuntaens overgrep i Paraguay på 80-tallet

TREKNIV I SMEDENS HJEM er en svært personlig dokumentar om familiehemmeligheter, homofili og militærdiktaturet i Paraguay.

Ved å rette kameraet mot sin nærmeste familie har filmskaperen Renate Costa skapt et sammensatt portrett av både sin egen familiehistorie, hennes forhold til sin egen far og et land som fremdeles preges av militærdiktaturet.

Dokumentaren handler om Costas onkel Rudolfo. Slik beskriver filmskaperen filmen og temaet: "Rudolfo var den eneste av mine onkler som ikke ville bli smed som min bestefar, han ville bli danser. Som ung homofil under militærregimet ble han forfulgt, fengslet og torturert, og ble også tatt med på listen over de "108" - en liste over unge homofile menn som den dag i dag står som et symbol på homofili og forfølgelse i Paraguay."

Gjennom følsomme, personlige og svært private intervjuer presenterer Costa en dokumentar om et samfunn som fremdeles vil tie i hjel en del av historien, og om hvordan to generasjoner sliter med å finne sin plass i verden og overfor hverandre.

BILLETTER kr. 80, selges ved inngangen og i forsalg på Bergen Kino. Mer billettinfo her.

ORIGINALTITTEL 108: Cuchillo de Palo

LAND Paraguay, Spania
ÅR 2010
SPILLETID 93 min

REGISSØR Renate Costa
MANUS Renate Costa
FOTOGRAF Carlos Vásquez

SKUESPILLERE
Miguel Auda Petunia, Renate Costa, Manuel Cuenca m.fl.

SPRÅK Spansk
UNDERTEKST Engelsk
PRODUSENT Marta Endreau, Susana Benito
PRODUKSJONSSELSKAP Estudi Playtime
INT.SALG Umedia

 

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.