Film

BIFF: THE TEMPATION OF ST. TONY, EST/FIN/SVE 2009

En moderne estisk avant garde-fabel.

Den middelaldrende Tony lever et rolig og behaglig liv, og stiger sakte, men sikkert på rangstigen i firmaet. Samtidig tøyes hans samvittighet til bristepunktet. Tony har aldri tenkt over hva det vil si å være en god og rettferdig person, han kun har gjort sitt beste for å overleve i den knallharde og kyniske øst-europeiske kapitalismen. Litt etter litt faller Tonys perfekte liv sammen; han mister jobben, familien og til slutt all kontakt med virkeligheten i det han synker stadig lenger ned i underverdenen.

THE TEMPTATION OF ST. TONY spiller fortellingen om Sankt Antonius' fristelse, som har vært utgangspunkt for blant annet forfatteren Gustave Flaubert og maleren Salvador Dalí. Historien forteller om den overnaturlige fristelsen fra demoner og erotisk visjoner en pilgrim utsettes for i sin vandring gjennom ørkenen, men THE TEMPTATION OF ST. TONY henter like mye inspirasjon fra Dantes "Gudommelig komedie". Martyren Antonius og den kyniske kapitlaisten Tony, hva har de til felles?

BILLETTER: Kr. 80, selges ved inngangen og i forsalg Bergen Kino

ORIGINALTITTEL Püha Tõnu kiusamine

LAND Estland, Finland, Sverige
ÅR 2009
SPILLETID 110 min

REGISSØR Veiko Õunpuu
MANUS Veiko Õunpuu
FOTOGRAF Mart Taniel

SKUESPILLERE
Taavi Eelmaa, Ravshana, Kurkova, Tiina Tauraite, Sten Ljunggren, Denis Levant

SPRÅK Engelsk, estisk, fransk, russisk
PRODUSENT Katrin Kissa
PRODUKSJONSSELSKAP Homeless Bob Production, Bronson Club

GENRE Avant garde

 

OM REGISSØREN Veiko Õunpuu

THE TEMPTATION OF ST. TONY er estiske Veiko Õunpuus andre spillefilm. Hans første spillefilm AUTUMN BALL (2007) har mottatt en rekke priser på filmfestivaler verden rundt. Etter bare to filmer viser Õunpuu seg som en av de mest spennende regissørene fra de baltiske statene de siste årene.


Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.