Film

BIFF: THE SHOCK DOCTRINE, GBR 2009

Veldokumentert film om frimarkedhandelens historie og den 2. dødssynden: GRÅDIGHET.

Lurer du på hvorfor det er så stor forskjell mellom fattig og rik? Hva som er de bakenforliggende årsakene til revolusjoner, kriger og streiker? Og hvordan organiserer de store kapitalistiske kreftene seg etter store naturkatastrofer? 
Denne dokumentaren basert på Naomi Kleins boksuksess "The Shock Doctrine - The Rise of Disaster Capitalism" vil gjennom sin analyse av katastrofekapitalismen kunne gi deg svar på akkurat dette. Eller i alle fall, om du ikke allerede har lest boken, åpne øynene dine for de grusomhetene som foregår når makteeliten tilstreber seg mer makt og mer penger gjennom "sjokkbehandling" og kynisk utnyttelse av de svakeste i verdenssamfunnet.

Regissørene Winterbottom og Whitecross bruker arkivmateriale fra kriger, streiker og sivil forvirrig for å illustrere konseptene bak frimarkedshandelen og dens skapere Milton Friedman og hans disipler fra Universitetet i Chicago. THE SHOCK DOCTRINE er en viktig dokumentar som sørgelig nok er mer aktuell i dag enn noensinne.

BILLETTER: Kr. 80, selges ved inngangen og i forsalg Bergen Kino. Mer billettinfo her.

ORIGINALTITTEL The Shock Doctrine

LAND Storbritannia
ÅR 2009
SPILLETID 79 min

REGISSØR Mat Whitecross, Michael Winterbottom
MANUS Naomi Klein
FOTOGRAF Ronald Plante

SKUESPILLERE
Kieran O'Brien, Naomi Klein, Donald Hebb, Janine Huard

SPRÅK Engelsk
PRODUSENT Andrew Eaton
PRODUKSJONSSELSKAP Renegade Pictures, Revolution Films

GENRE Dokumentar

OM REGISSØRENE:
Mat Whitecross (1978) gjorde seg først bemerket med musikkvideoen til Coldplays "Bigger Stronger" i 1999. Etter å ha jobbet som produksjonsassistent og klipper på en del filmproduksjoner, regisserte han dokumentaren ROAD TO GUANTANAMO sammen med Michael Winterbottom.
Michael Winterbottom

Michael Winterbottom (1961) er en internasjonalt anerkjent engelsk regissør som begynte sin karriere i britisk fjernsyn før han beveget seg over til spillefilm. Han har regissert atten spillefilmer hvorav tre av disse, WELCOME TO SARAJEVO, WONDERLAND og 24 HOUR PARTY PEOPLE, har blitt nominert til Palme d'Or under filmfestivalen i Cannes. I år har han laget to adapsjoner av kjente bøker - klassikeren THE KILLER INSIDE ME av Jim Thompson og THE SHOCK DOCTRINE, basert på Naomi Kleins bestselger. Begge blir vist på årets festival.


Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.