Film

BIFF: RUSSIAN LESSONS, NOR/RUS/GEOR 2009

En torn i den russiske bjørnens buk.

Natt til den 8. august 2008 sendte Georgia artilleriskyts inn over "russiske" områder i Sør-Ossetia. Den georgiske presidenten Saakasjvili hevdet at man med dette responderte på russisk aggresjon fra områdene som Georiga hadde mistet i 91-92-krigen. Russerne svarte med full krigføring og knuste den georgiske motstanden som fantes.

På hver sin side av frontlinjen satt Olga Konskaya og Andrei Nekrasov. Vi følger deres innsats med å dokumentere hva som skjedde i denne korte og brutale krigen helt fra fronten og frem til klipperommet. De prøver å formidle hva som har skjedd og skjer i forholdet mellom Russland og deres tidligere provinser og hvordan Russland nå systematisk jobber for å dekke over de menneskerettighetsbrudd de begår i sin egen periferi gjennom løgner, trusler og propaganda. Atter en gang er Kaukasus neksus for Russlands ve og vel.

BILLETTER: Kr. 80, selges ved inngangen og i forsalg på Bergen Kino. Mer billettinfo her.

ORIGINALTITTEL Russian Lessons

LAND Norge, Russland, Georgia
ÅR 2009
SPILLETID 110 min

REGISSØR Olga Konskaya, Andrei Nekrasov
MANUS Olga Konskaya, Andrei Nekrasov
FOTOGRAF Davit Asatiani, Vako Qarchkhadze, Trond Tønder

SKUESPILLERE
Vissarion Apliaa, Valery Gergiev , Gen. Mamuka Khurashvili, Olga Konskaya, Andrei Nekrasov

SPRÅK Russisk, georgisk
UNDERTEKST Engelsk
PRODUSENT Torstein Grude
PRODUKSJONSSELSKAP Dreamscanner, Piraya Film A/S
INT.SALG Kudos Family,

 

 

 

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.