Film

BIFF: R, DANMARK 2010

Intenst og ubehagelig realistisk fengselsdrama fra Danmark.

En brutal knivstikkingsepisode sikrer unge Rune en enecelle i Danmarks tøffeste fengsel. Her møter han en verden hvor brutal vold, skiftende lojalitet og en nådeløs indre justis danner rammene for den ellers så grå og rutinepregede hverdagen. Som ny i fengselet befinner Rune seg i en spesielt utsatt posisjon, og det faktum at mannen han stakk ned har venner på innsiden gjør ikke saken bedre. Men samtidig som han vinner en plass i en av fengselets mest fryktede gjenger, gjør han også en uventet oppdagelse. Ved en tilfeldighet oppdager han en måte å frakte narkotika mellom fengselets to adskilte avdelinger, og sammen med sin nye kompis Rashid stiger han raskt i gradene på grunn av sine logistiske evner. Rashid er muslim og sorterer derfor inn under en annen, konkurrerende gjeng, og de to blir raskt et uromoment i fengselets inngrodde hierarki.

R er en film som er like nådeløs og ubehagelig som den virkeligheten den skildrer. Vi advarer mot sterke scener, men vi advarer også mot å gå glipp av en av de siste årenes suverent beste danske filmer.

BILLETTER: Kr 80, selges ved inngangen og i forsalg på Bergen Kino. Mer billettinfo her.


LAND Danmark
ÅR 2010
SPILLETID 99 min

REGISSØR Tobias Lindholm, Michael Noer
MANUS Tobias Lindholm, Michael Noer
FOTOGRAF Magnus Nordenhof Jønck

SKUESPILLERE
Johan Philip Asbæk, Dulfi Al-Jabouri

SPRÅK Arabisk, dansk
UNDERTEKST Engelsk
PRODUSENT Kim Magnusson, Rene Ezra,Tomas Radoor, Roland Møller
PRODUKSJONSSELSKAP Nordisk Film

GENRE Drama

OM REGISSØREN:
Tobias Lindholm er en dansk manusforfatter som de siste årene har arbeidet i fjernsynet. Han samarbeidet først med medregissør Michael Noer som manusforfatter på kortfilmen HAWAII (2006), og skrev dessuten manus til Thomas Vinterbergs SUBMARINO (2010) sammen med regissøren. R er hans første spillefilm både som regissør og manusforfatter.
Michael Noer

Michael Noer er en dansk filmregissør som debuterte med dokumentarfilmen VESTERBRO i 2007. Året etter fulgte roadmovien DE VILDE HJERTER, før han i 2010 slo seg sammen med Tobias Lindholm for å skrive og regissere R.

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.