Film

BIFF: PAPER SOLDIER, RUSSLAND 2008

Et komplekst kjærlighetsdrama fra den sovjetiske romfartens barndom.

Stedet er Kasakhstan og året er 1961. Doktor Daniel Pokrovsky har fått jobben med å følge forberedelsene til en tropp med russiske kosmonauter som er tenkt å bli de første menneskene i verdensrommet. Mens teknikerne finsliper farkosten som skal bringe Jurij Gagarin ut i rommet, innleder den gifte legen et forhold til den unge Vera. Og da Daniel vender tilbake til Moskva, blir det åpenbart at forholdet mellom ham og hans kone nærmer seg en krise.

Dette vakre, velspilte trekantdramaet utspiller seg mot et forunderlig besnærende bakteppe; de kalde, grå, endeløse kasakhstanske steppene er åsted for det som på denne tiden var de mest avanserte teknologiske eksperimentene i verden. Kontrasten mellom sovjetkommunismens høyteknologiske maskineri og den sentralasiatiske geografien danner et slående bilde av mennesker som er i ferd med å utrette det umulige, og i lys av dette synes karakterenes individuelle problemer sørgelig små.

PAPER SOLDIER vant Sølvløven i Venezia i 2008, og viste nok en gang at Aleksei German Jr. har arvet mer enn bare navnet etter sin legendariske far.

BILLETTER: kr. 80, selges ved inngangen og i forsalg Bergen Kino. Mer billettinfo her.

ORIGINALTITTEL Bumazhnyy soldat

LAND Russland
ÅR 2008
SPILLETID 118 min

REGISSØR Aleksei German Jr.
MANUS Vladimir Arkusja, Aleksei German Jr., Julia Glezarova
FOTOGRAF Maksim Drozdov, Alisher Khamidkhodjaev

SKUESPILLERE
Chulpan Khamatova, Merab Ninidze, Anastasiya Sheveleva

SPRÅK Russisk
UNDERTEKST Engelsk
PRODUSENT Sergei Shumakov

GENRE Drama

OM REGISSØREN
Alexei German jr. ble født i Moskva i 1976, men vokste opp i det som den gang het Leningrad - nå St. Petersburg. Han tok eksamen i 2001 ved VGIK - det prestisjetunge filmakademiet i Moskva. Siden flyttet han tilbake til St. Petersburg hvor han arbeidet med forskjellige kortfilmer ved Lenfilmstudio, hvor hans far var leder, før han laget den bemerkelsesvedige debutlangfilmen SISTE TOG i 2003. Siden den gang har han laget de to langfilmene GARPASTUM (2005) og PAPER SOLDIER (2008), samt et segment i filmen KOROTKOE ZAMYKANIE (2009).

 

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.