Film

BIFF: OND TRO, SVERIGE 2010

Et postmoderne mordmysterium.

Danske Monia vandrer alene i Gøteborgs gater natterstid da hun i et smug får øye på den hardt skadede Frank. Frank er den fryktede Bajonettmorderens siste offer, og etter at han har kommet seg på beina igjen, blir de to raskt hovedpersonene i mysteriet rundt denne enigmatiske skikkelsen. Det besynderlige er bare at det kun er det to som later til å bry seg om den kaldblodige morderen...

OND TRO er en spennende og medrivende thriller som benytter seg av en lang rekke forskjellige sjangervirkemidler. Filmen er et lappeteppe med elementer fra drama, thriller, film noir og mer ambisiøse avantgarde-filmer. Et av de sentrale punktene i filmen er hele veien Monias potensielt sviktende mentale helse. Det er åpenbart at det er noe ved den danske kvinnen som ikke stemmer, og hvis vi ikke kan stole på henne, kan vi da stole på noen ting av det filmen forteller oss?

Regissør Kristian Petri har med OND TRO laget en smart postmoderne thriller, sauset inn i en humor som er så beksvart at det rett som det er er vanskelig å gjenkjenne den som humor i det hele tatt.

BILLETTER: Kr 80, selges ved inngangen og i forsalg på Bergen Kino. Mer billettinfo her.

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.