Foredrag

BIFF: MIN GLEDE, TY/UKR/FRA/NED 2010

En reise inn i det moderne Russland uten kart og kompass.

MIN GLEDE er en historie om enkeltskjebner som flettes inn i hverandre på den russiske landsbygden. Sergei Lotznitsa byr på en beretning som er alt annet enn lystig; vi blir med på en reise inn i et korrumpert Russland hvor brutalitet og overlevelsesinstinkt kommer før medmenneskelighet, og hvor fattigdommens klamme, knugende hånd holder folket i et jerngrep.

Georgy er en trailersjåfør som skal frakte et stykke gods fra Ukraina og over grensen til Russland. På motorveien kjører han seg vill og befinner seg plutselig i ukjent terreng. Han blir stoppet i en politikontroll, og da de hensynsløse betjentene begynner å trakassere de som er foran ham i køen, ser Georgy sitt snitt til å komme unna. Da han vender tilbake til bilen, har han fått et nytt problem - en eldre mann som ser ut som en uteligger trenger seg på. Den gamle mannen forteller Georgy om sin ulykksalige skjebne, hvilket danner opptakten for sjåførens viderverdigheter på den russiske landsbygden.

BILLETTER: Kr. 80, selges ved inngangen og i forsalg Bergen Kino. Mer billettinfo her.

ORIGINALTITTEL Schastye moe

LAND Tyskland, Ukraina, Frankrike, Nederland
ÅR 2010
SPILLETID 127 min

REGISSØR Sergei Loznitsa
MANUS Sergei Loznitsa
FOTOGRAF Oleg Mutu

SKUESPILLERE
Vlad Nanov, Viktor Nemets, Olga Shuvalova

SPRÅK Tysk, russisk
PRODUSENT Heino Deckert, Oleg Kokhan
PRODUKSJONSSELSKAP Ma.ja.de. Fiction, Arte, Kinofilm, Lemming Film
INT.SALG Fortissimo Films

GENRE Drama

OM REGISSØREN
Sergei Loznitsa (1964) er en ukrainsk filmregissør som primært er kjent for sine dokumentarfilmer. Loznitsa er utdannet matematiker og arbeidet flere år som kybernetiker, med blant annet kunstig intelligens som et av sine spesialområder. I 1991 begynte han på det statlige russiske kinematografiske institutt, verdens eldste filmskole. Etter å ha blitt uteksaminert, arbeidet Loznitsa som dokumentarfilmskaper på en rekke korte prosjekter, før han i 2008 regisserte SWEET SIXTIES, en film som klippet sammen og rekontekstualiserte sovjetiske propagandafilmer. MY JOY er hans første tradisjonelle spillefilm.

 

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.