Film

BIFF: MALL GIRLS, POLEN 2009

Hver dag er superlangdag.

MALL GIRLS - SENTERJENTER er en film som tar for seg et tema som i de senere år har blitt urovekkende vanlig i Polen: Unge jenter lar seg forføre av den løpske kommersialismen som preger de tidligere østblokklandene, og utvikler et enormt og umettelig begjær etter klær, sko og andre materielle goder. Og siden unge polske jenter flest har en heller beskjeden privatøkonomi, bytter de villig vekk det mest lettomsettelige de har - kroppene sine.

SENTERJENTER er et drama om en jentegjeng hvor dette er modus operandi. Den unge, uskyldige Alicja får nye venner, og snart er hun på full fart inn i en verden hvor kroppen hennes er en magisk billett til alt hun måtte ønske seg. Men det er som kjent ikke bare enkelt å være utøver av verdens eldste yrke, og når man i tillegg legger til tenåringsangst og løpske hormoner, har man en nærmest perfekt oppskrift på en film om hvordan det er å være tenåring i det postsovjetiske Øst-Europa.

BILLETTER: Kr. 80 selges ved inngangen og i forsalg på Bergen Kino. Mer billettinfo her.

ORIGINALTITTEL Galerianki

LAND Polen
ÅR 2009
SPILLETID 82 min

REGISSØR Katarzyna Roslaniec
MANUS Katarzyna Roslaniec
FOTOGRAF Witold Stok

SKUESPILLERE
Anna Karczmarczyk, Dagmara Krasowska, Dominika Gwit, Magdalena Ciurzynska

SPRÅK Polsk
UNDERTEKST Engelsk
PRODUSENT Wlodzimierz Niderhaus
PRODUKSJONSSELSKAP Wytwórnia Filmów Dokumentalnych i Fabularnych (WFDiF)

GENRE Drama

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.