Film

BIFF: LE QUATTRO VOLTE, ITALIA 2010

Anarkistiske geiter, en bil uten bremser og en uforglemmelig, prisvinnende hund.

Uten dialog og uten mennesker i hovedrollene, skulle man ikke tro at LE QUATTRO VOLTE skulle være en av årets mest severdige filmer. Men under årets festival i Cannes var det nettopp denne filmen som skilte seg ut og viste seg å være en av de mest spesielle og minneverdige filmopplevelsene på lang tid. Den er en slags syklisk kvasidokumentar om livet i en isolert kalabresisk landsby, men er på samme tid filosofisk og leken, nydelig filmet og tidvis veldig tørrvittig.

LE QUATTRO VOLTE begynner med at vi følger en eldre gjeter, men regissør Michelangelo Frammartino gir raskt stafettpinnen videre, overbevist om at det ikke nødvendigvis er menneskene som bør å ha hovedrollen i filmer. Istedet fylles historien med anarkistiske geiter, en bil uten bremser og en uforglemmelig hund som stjeler hele filmen i en lang, glimrende planlagt scene som ga den en velfortjent jurypris for beste hund i Cannes. Filmen har også vunnet Europa Cinema Award i Cannes, samt hovedprisen på filmfestivalene i Reykjavik og Annecy.

BILLETTER: Selges ved inngangen, se også mer billettinfo her.

ORIGINALTITTEL Le Quattro Volte

LAND Italia
ÅR 2010
SPILLETID 88 min

REGISSØR Michelangelo Frammartino
MANUS Michelangelo Frammartino
FOTOGRAF Andrea Locatelli

SKUESPILLERE
Giuseppe Fuda, Bruno Timpano, Nazareno Timpano

SPRÅK Italiensk
UNDERTEKST Engelsk
PRODUSENT Francesca Zanza
PRODUKSJONSSELSKAP Vivo Film, Essential Filmproduktion, Invisible Film, Ventura Film
INT.SALG Cinecittà Luce

GENRE Drama

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.