Film

BIFF: KONGEVEGEN, ISLAND 2010

ISLAND ETTER FINANSKRISEN.

Ikke la navnet lure deg; på tross av det staselige navnet er Kongeveien i virkeligheten lite annet enn en bred sti av grus på en forblåst liten campingplass på den øde islandske landsbygda. Og det er hit Junior vender tilbake, etter et tre år langt utenlandsopphold. Forsynt med mer enn sin tilmålte andel problemer, håper han at faren skal kunne hjelpe ham ut av uføret. Men situasjonen han møter da han vender tilbake til gamlelandet er noe helt annet enn hva han forventet.

Plottet og settingen i KONGEVEIEN fungerer som en betimelig kommentar til et land og en filmindustri som takket være uforstandig omgang med både sine egne og andres penger, har fått teppet trukket ut under beina på seg. Regissør Valdís Óskarsdóttir har med sin andre spillefilm laget et originalt, burlesk og humoristisk drama om mennesker hvis liv har tatt en annen vei enn de hadde trodd - og ønsket. KONGEVEIEN er kort fortalt islandsk film på sitt aller, aller beste.

Billetter: Kr. 80, selges ved inngangen og på forsalg på Bergen Kino. Mer billettinfo her.

ORIGINALTITTEL Kóngavegur

LAND Island
ÅR 2010
SPILLETID 100 min

REGISSØR Valdís Óskarsdóttir
MANUS Valdís Óskarsdóttir
FOTOGRAF Bergsteinn Björgúlfsson

SKUESPILLERE
Björn Hlynur Haraldsson, Gísli Örn Garðarsson, Daniel Brühl, Hanna María Karlsdóttir, Ingvar Eggert Sigurðsson

SPRÅK Islandsk, engelsk
PRODUSENT Hreinn Beck, Árni Filippusson, Davíd Óskar Ólafsso
PRODUKSJONSSELSKAP Mystery Island

GENRE Drama, komedie

 

Regissør Valdís Óskarsdóttir
Islandske Valdís Óskarsdóttir har jobbet som filmklipper i tjue år, og arbeidet hennes består av kjente filmer som EVIG SOLSKINN I ET PLETTFRITT SINN, FINDING FORESTER samt den danske filmen FESTEN. Den første tittelen ga henne en rekke priser, blant annet for beste klipping av British Academy Awards. Hun debuterte som regissør i 2008 med COUNTRYWEDDING. KONGEVEIEN er hennes andre spillefilm.

 

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.