Film

BIFF: HONEY, TYRKIA 2010

Vakker og gripende Gullbjørnvinner fra årets Berlinale

Yusuf er seks år gammel og har nettopp begynt på skolen. Faren Yakub er birøkter og har et nært forhold til sønnen sin. Han arbeider dypt inne i skogen hvor han henger opp bikuber i tretoppene i de høyeste trærne. Skogen i fjellet representerer mystikk for lille Yusuf og han stortrives der sammen med faren.

En morgen forteller seks år gamle Yusuf faren om en drøm han hadde om natten. Faren forteller ham at han aldri må dele drømmer med andre. Samme dag skal Yusuf lese høyt for klassen og begynner å stamme. Klassen ler av ham. En dag forsvinner biene og Yakub undrer om familiens inntektsgrunnlag forsvinner. Denne dvelende vakre og gripende filmen vant hovedprisen i Berlin i år. Tidlig vet vi at filmen rommer en tragedie, noe som bare gir oss større rom til å nyte den billedskjønne fremstillingen av familien som venter på at faren skal komme hjem. Etter EGG (2007) og MELK (2008), er dette siste filmen i Kaplanoglus trilogi av filmer om ulike episoder i Yusufs liv, fortalt i omvendt rekkefølge.

BILLETTER: Kr. 80, selges ved inngangen og i forsalg på Bergen Kino. Mer billettinfo her.

ORIGINALTITTEL Bal

LAND Tyrika
ÅR 2010
SPILLETID 103 min

REGISSØR Semih Kaplanoglu
MANUS Orcun Köksal, Semih Kaplanoglu
FOTOGRAF Baris OzbicerZBICER

SKUESPILLERE
Bora Atlas, Erdal Besikcioglu, Tülin Özgen

SPRÅK Tyrkisk
UNDERTEKST Norsk
PRODUSENT Semih Kaplanoglu
PRODUKSJONSSELSKAP Kaplan Film Yapim

GENRE Drama

 

 

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.