Film

BIFF: FOUR LIONS, GBR 2010

Terror for nybegynnere, med Al-Qaidas Sheffield-avdeling.

I FOUR LIONS møter vi de aspirerende islamistiske terroristene Omar, Waj, Faisal, Hassan – og Barry. Sammen utgjør de mildt sagt famlende fundamentalistene en terrorcelle i Sheffield i England – en terroristcelle med store, eksplosive planer. Problemet er bare at 'terroristcelle' i dette tilfellet er synonymt med 'uorganisert gjeng med udugelige dustemikler'. Da Omar og Waj returnerer fra et mislykket treningsopphold hos en gjeng åndsbrødre i Pakistan, bestemmer gjengen seg for å fremskynde sine terrorplaner. Men det viser seg raskt at terrorisme ikke er like enkelt som det ser ut på TV.

FOUR LIONS er en morsom – tidvis hysterisk – film, men samtidig en film som tar sitt eget premiss på alvor. Selv om konsekvensene av karakterenes gjerninger skildres med store doser humor og slapstick, gjør ikke motivasjonen deres det. Dermed blir Chris Morris' første spillefilm – i likhet med hans toneangivende TV-prosjekter – noe mer enn bare enda en (veldig) morsom komedie.

BILLETTER: Kr 80, selges ved inngangen og i forsalg på Bergen Kino. Mer billettinfo her.

ORIGINALTITTEL Four Lions

LAND Storbritannia
ÅR 2010
SPILLETID 97 min

REGISSØR Chris Morris
MANUS Jesse Armstrong, Sam Bain, Chris Morris
FOTOGRAF Lol Crawley

SKUESPILLERE
Kayvan Novak, Riz Ahmed, Nigel Lindsay, Arsher Ali

SPRÅK Engelsk, urdu
UNDERTEKST Norsk
PRODUSENT Mark Herbert, Derrin Schlesinger
PRODUKSJONSSELSKAP Warp Films

GENRE Komedie

OM REGISSØREN
Chris Morris er en britisk komiker, regissør, manusforfatter og skuespiller, som er viden kjent som en av de viktigste personene i britisk humor på nittitallet. Som mannen bak toneangivende programmer som "Brass Eye" og "The Day Today", var han blant mye annet sentral i å gjøre Steve Coogan til et kjent navn. På 2000-tallet har Morris vært mindre synlig, men hans bisarre avant garde-komedieserie "Jam" står fortsatt som det merkeligste som noensinne er presentert på en britisk TV-kanal. For tiden arbeider Morris med "The IT Crowd", men han er ikke mer opptatt enn at han med FOUR LIONS har laget sin første spillefilm.

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.