Film

BIFF: DISH. WOMEN, WAITRESSING AND THE ART OF SERVICE, CANADA 2010

Hva skal det være?

Om du aldri har hatt lyst til å jobbe som servitør, er det rimelig. Men så er det en gang slik at noen er nødt til å gjøre det.

Temaet for denne dokumentaren er måten ulike kulturer omfavner dette yrket. Vi møter en rekke kvinnelige servitører med ulike utfordringer og problemer. På et truckstop i Canada spør servitørene seg: "Hvorfor nøye seg med å gå toppløs når man kan ta av seg alle klærne?". Kelnerne i Paris kunne på sin side aldri overveid å kaste et plagg for å øke omsetningen.

I dette yrket spiller seksualiteten en viktig rolle, om enn på ulike måter. Et diskret blunk til kunden idet du skjenker ham "a cup of joe" i Amerika gjør ikke annet enn å øke sjansen for litt ekstra tips, mens det på en av Paris' anerkjente restauranter kunne resultere i skilsmisse for gjestene og avskjedigelse av servitøren.

DISH er en særdeles morsom og lun dokumentar om den kunsten det er å tilfredsstille gjestene, alt etter hvor i verden du befinner deg.

BILLETTER: Kr 80, selges ved inngangen og i forsalg på Bergen Kino. Mer billettinfo her.


ORIGINALTITTEL Dish: Women, Waitressing and the Art of Service

LAND Canada
ÅR 2010
SPILLETID 70 min

REGISSØR Maya Gallus
FOTOGRAF Harald Bachmann

SPRÅK Engelsk, fransk
UNDERTEKST Engelsk
PRODUSENT Justine Pimlott, Maya Gallus
PRODUKSJONSSELSKAP Red Queen Productions

REGISSØREN MAYA GALLUS har tidligere laget filmen EROTICA: A JOURNEY INTO FEMALE SEXUALITY (1997) hvor hun intervjuet en rekke kvinner og spurte dem ut om deres seksuelle fantasier. Mest kjent er nok hennes portrett av den canadiske skribenten Elizabeth Smart fra 1991. DISH er hennes tredje dokumentarfilm.

 

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.