Film

BIFF: BUDRUS, ISR/PAL/USA 2009

Israelerne er mer redd for palestinsk ikke-vold enn for raketter fra Gaza

En av årets viktigste dokumentarfilmer handler om innbyggerne i landsbyen Budrus. De maktet det få andre palestinere har klart - å få israelske myndigheter til å endre fattede vedtak, i ren frykt for at ikke-voldelige metoder skulle spre seg.

Budrus er en liten landsby på Vestbredden som ligger på grensen til Israel. Her hadde de israelske myndighetene bestemt at den såkalte antiterrormuren skulle gå rett gjennom landsbyen. Den palestinske aktivisten Ayed Ahmad Hussein Morrar hadde andre mål. Sammen med innbyggerne i Budrus maktet han via år med ikke-voldelige aksjoner det ingen hadde trodd og få noen sinne har opplevd - at israelske myndigheter ombestemte seg.

BUDRUS er produsert av amerikanske Justvision, et kvinnekollektiv med både israelske og palestinske medarbeidere. BIFF har vist flere filmer av dem før - og har gleden av å invitere både Ayed Morrar og den palestinske produsenten Raya Salameh til BIFF.

Billetter kr. 80, selges ved inngangen og på forsalg på Bergen Kino.
Mer billettinfo her.

ORIGINALTITTEL Budrus

LAND Israel, Palestina, USA
ÅR 2009
SPILLETID 70 min

REGISSØR Julia Bacha
MANUS Julia Bacha
FOTOGRAF Julia Bacha, Mohammed Fawzi

SPRÅK Arabisk, hebraisk, engelsk
PRODUSENT Ronit Avni
PRODUKSJONSSELSKAP Just Vision Films

GENRE Dokumentar

Regissør Julia Bacha
Julia Bacha er en brasiliansk filmklipper og regissør som først gjorde seg bemerket som manusforfatter og klipper på Al Jazeera-dokumentaren CONTROL ROOM i 2004. To år senere var hun medregissør på ENCOUNTER POINT. BUDRUS er den første filmen hun har regissert på egenhånd.

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.