Film

BIFF: BRØDRE I KRIG, NORGE 2010

En sterk historie om to brødre, én krig og to veldig ulike skjebner.

Hva er prisen for en brors liv? Å melde seg inn i Nasjonal Samling? Eller å verve seg som SS-soldat for å kjempe på Østfronten?

Bernhard Brekke gjorde begge deler da broren Erling ble tatt som engelsk spion våren 1941 og skulle henrettes. Erling fikk leve, men ble sendt til konsentrasjonsleir og tukthus i Tyskland. Der satt han i nesten fire år. Bernhard selv ble sendt til hjertet av et Tyskland i krig.

Mens broren satt utsultet i en av Tysklands mange dødsleirer, sloss han mot russerne i Finland. De kjempet for å overleve på hver sin side under krigen, men begge kom hjem til Trondheim i 1945.

I dag har de blitt to gamle menn, med hver sin bemerkelsesverdige historie om hvordan man lever med fortiden. BRØDRE I KRIG handler om to brødres valg under andre verdenskrig, og hvilke føringer disse valgene la for resten av livet. Det er en film om sterke familiebånd, men også om mistro, intriger og fordømmelse i kjølvannet av krigen.


Billetter kr. 80, selges ved inngangen og i forsalg på Bergen Kino. Mer billettinfo her.

ORIGINALTITTEL Brødre i krig

LAND Norge
ÅR 2010
SPILLETID 55 min

REGISSØR Øystein Rakkenes
MANUS Øystein Rakkenes, Astrid Wright

SPRÅK Norsk
PRODUSENT Pål Christian Buntz
PRODUKSJONSSELSKAP Mpower Media


Regissør: Øystein Rakkenes

Øystein Rakkenes har siden 2001 produsert flere dokumentarfilmer gjennom eget produksjonsselskap Mpower film & media. Han var tidligere ansatt i NRK og produserte der en rekke program for radio og TV, med etikk,menneskerettigheter og internasjonale relasjoner som tema. Øystein Rakkenes er ved siden av regiarbeidet, manusforfatter og skribent og publiserer i høst også boken "Brødre i krig."

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.