Film

UNGFILM: PREMIERE PÅ HEARTBEATS + PREMIEREFEST MED TRE SMÅ TØSER OG TARIK (THE CHAKA PUFFS)

Det nyeste tilskuddet til filmfestivalene i Bergen er UNGfilm. Festivalen for ungdom som vil se og lage film, og som presenterer gode filmer laget av andre unge mennesker.

Det er ikke med rent lite oppspillthet, stolthet og begeistring at Ung Film endelig kan bekrefte at vi skal vise filmperlen "Heartbeats", hentet rett fra hovedprogrammet i Cannes! Les Amours Imaginaires, som filmen egentlig heter, er regissert av 21-åringen Xavier Dolan. 21 år og med spillefilm i Cannes? Ja, du hørte riktig...

Xavier Dolan er ekstremt talentfull, og det er vel ikke å dra det for langt å si at han kanskje er selve s...ymbolet på hvorfor Ung Film er så viktig. Det går an å slå gjennom i Ung Alder, og selv om det er ekstremt uvanlig å få filmen sin vist på prestisjetunge internasjonale langfilmfestivaler i så ung alder, er det uansett viktig for oss å presisere at det er mulig.

Heartbeats er en nydelig film som handler om vennene Francis og Mary, som begge blir svært betatt av den samme gutten, Nick, som nettopp har flyttet fra landsbygden, til hjembyen deres Montreal. Vennskapet deres blir satt på prøve da de begge forsøker å fange Nicks oppmerksomhet; det er hele tiden uvisst hvem han vil velge. For ikke å nevne et nydelig visuelt uttrykk, har canadieren valgt et soundtrack som bryter perfekt med forventningene om et overfranskt, klassisk filmuttrykk, ved å bruke musikk av blandt annet Fever Ray.

Xavier Dolan er et multitalent; han utfører ikke bare regien i filmen, men har også skrevet manus og tatt ansvar for en rekke andre oppgaver i produksjonen. Ikke nok med dét - han spiller selv rollen som Francis, og det med imponerende troverdighet.

Det er begrensede plasser på visningen, som vil finne sted i Cinemateket. Send en mail til heartbeats@ungfilm.no for å reservere deg plass på premieren. Merk mailen med "Premiere". Visningen er gratis for alle med festival- eller dagspass.

ETTER FILMVISNINGEN BLIR DET PREMIEREFEST I STUDIO USF MED TRE $MÅ TØ$ER OG TARIK (THE CHAKA PUFFS). ID: 18 ÅR

 

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.