Film

FILM: PROMISED LAND - REGI AMOS GITAI 2004

Promised Land
Det er natt i Sinai-ørkenen. En gruppe menn og kvinner sitter ved et knitrende bål for å holde varmen. Kvinnene er fra øst-europa, mennene er omvandrende beduiner som til daglig følger sine dyr rundt i ørkenen. Neste dag skal de i all hemmelighet krysse grensen til Israel. Der vil Diana og de andre kvinnene bli mishandlet, voldtatt og auksjonert bort. De vil akkurat som beduinenes dyr bli omsatt fra den ene eieren til den andre. Til slutt ender de opp som prostituerte i Hannas bordell, hvor Diana treffer Rose. De to kvinnene finner hverandre i den desperate situasjonen, og et venneskap oppstår.

"Promised Land is a stunningly audacious movie, for political reasons as well as for the asthetical choices made. Gitai solves the problem of representing the ordeal, the nakedness and the descent into hell of these young women in an exemplary way. There are such films where the movie maker pretending to expose a situation, instead give way to voyeurism. Not so in this film; the eye of the director does never debase the actresses' bodies. [...] Gitai depicts Israel as a huge capitalist brothel in the age of globalization. The reprensentation of enslaved bodies turned into a merchandise and contemptuously transported across borders and through checkpoints, appears as a metaphor of the way a scornful economic system conquers the world." - Jean-Luc Douin, Le Monde.

red. Cinemateket USF

Promised Land. Regi: Amos Gitai, Israel/Frankrike/Storbritannia , 2004. Manus: Amos Gitai og Marie-José Sanselme. Foto: Caroline Champetier. Musikk: Simon Stockhausen. Medv: Rosamund Pike, Diana Bespechni, Hanna Schygulla, Anne Parillaud, Kristina Likhnyski, Katya Drabkin. Arabisk, hebraisk, russisk, engelsk og tysk tale, engelske undertekster. 35mm, farger, 1 t 28 min.


Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.