Film

BERGEN ANIMASJONSFESTIVAL: ONE NIGHT IN A CITY

Merkelig grotesk og ytterst fasinerende. One Night in a City er en samling kortfilmer der handlingen finner sted i en mørk, mørk by der bisarre skapninger må forholde seg til snodige og uvirkelige hendelser. Alle karakterene i dette rike lappeteppet av en stop motion-animasjon er helt ute av proposjoner med store øyne og ansikt, langt fra symmetriens perfeksjonisme. Til tross for dette er One Night in a City animert perfeksjonisme av beste, dunkle sort. Vi får et glimt inn i livene til de rare og forstyrrede, de gale og maniske, de psykotiske og forvirrede, de fortapte og de ensomme.

Med 15-års aldersgrense er ikke dette en film for de minste, men er du en tenåring som liker rike, bisarre animasjoner og kanskje liker å tilbringe tiden på kirkegårder eller pine maur kan dette virkelig fungere. Banker hjertet ditt for Øst-Europeisk stop motion-animasjon? Eller kanskje du bare er skikkelig nysgjerrig og ønsker svar på spørsmålene nedenfor?

Hva kan skje på en gang i en by? Vet du hva som skjer når noen syr på en annens øre? Kan du møte et geni i Žižkov som kan la dine ønsker gå i oppfyllelse? Tror du det finnes steder der tiden står stille? Vet du hva som kan forstyrre en insektsirkusforestilling, hva en lokal jegers mål er eller hva naboen hans finner opphissende? Kan en karpe og et tre bli venner?

Uansett hva som måtte tiltrekke deg ved denne visningen lover vi deg et herlig møte med marionetter og fortellinger som ikke kommer til å gå i glemmeboken med det første.

Regissør Jan Balej fikk i 2007 den tjekkiske Gulløven for beste art direction med animasjonsfilmen Fimfárum 2 og One Night in a City har vunnet priser på filmfestivaler over hele verden.

Jedné noci v jednom meste. Tjekkia, 2007. Regi: Jan Balej. Tjekkisk mumling. 1t 16min.

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.