Film

BERGEN ANIMASJONSFESTIVAL: ET AMERIKANSK EVENTYR

Det finns ingen katter i Amerika! Etter at landsbyen deres blir brutalt ødelagt av en horde blodtørstige katter bestemmer familien Mousekewitz seg å prøve lykken i Amerika. Det blir nemlig sagt at Amerika er et kattefritt paradis som bugner over av deilig ost.

Dette skjer før tiden for kommersiell flyvning, så familien er tvunget til å ta den farlige sjøveien. En kraftig storm fører til at familiens yngste sønn Fivel blir skylt over bords. Trygt fremme i Amerika må familien begynne sitt nye liv i den tro at lille Fivel er druknet. Men den modige lille musen flyter til lands i en flaske og begynner den lange, farefulle ferden på jakt etter sin tapte familie. Fivel oppdager raskt at Amerika ikke bare er det paradiset han og familien hadde regnet med, men også full av farer, og ikke minst katter.

Historien om en russisk-jødisk musefamilie som immigrerer til den nye verden mot slutten av 1800-tallet var den første animerte spillefilmen produsert av Universal Pictures. Disneyavløperen Don Bluth som senere regisserte blant annet Lillefot og vennene hans (1988) har regien.

Et amerikansk eventyr er en varm film som er lett å forbigå siden den ikke er en del av Disneymaskineriet. Den er vel verdt tiden da kombinasjonen av flott animasjon, prisvinnende musikk av James Horner og ikke minst den rørende historien gir et nostalgisk bilde av 1800- tallets Amerika hvor immigranter fra Europa flokket til for å få sin del av den amerikanske drømmen.

An American Tail. USA 1986. Regi: Don Bluth. Engelsk tale, norske undertekster. 1t 20min.
 

 

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.