Film

AKADEMIET CINEMATEKET: VIBEKE LØKKEBERG I SAMTALE MED JAN ERIK HOLST

Akademiet Cinemateket: Møt Vibeke Løkkeberg
Vibeke Løkkeberg har vært sentral i norsk film siden slutten av 1960-årene. Arbeidene hennes viser et skarpt blikk for at tilværelsen gjerne arter seg forskjellig avhengig av om en er kvinne eller mann. Flere av filmene tematiserer spesifikt kvinnelige erfaringer og tar opp de mindre idylliske sidene ved kjernefamilien. Stilistisk favner filmene bredt - fra det modernistisk anlagte til det grandiost melodramatiske. Løkkeberg har i hele sin karriere fått relativt stor medieoppmerksomhet. Mens noen har jublet over arbeidene hennes, synes andre nærmest å gå fra konseptene i avsky og andre negative følelser.

Sikkert er at det aldri er kjedelig i Løkkebergs nærvær. Denne kvelden gir Cinemateket i Bergen deg muligheten til å bli bedre kjent med henne, gjennom en times samtale med Jan Erik Holst. Han har blant annet jobbet som kinosjef, forfatter og filmkritiker, vært leder for Statens studiesenter for film og direktør for Norsk Filminstitutt fra 1988 til 1993, samt avdelingsleder for filminstituttets filmavdeling fra 1993 og leder for utenlandsavdelingen siden 2001.

SNL/ red.

 

 

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.