Film

FILM: TRUE ROMANCE - TONY SCOTT

Den ensomme taperen Clarence treffer prostituerte Alabama. De to finner tonen og gifter seg sporenstreks. Clarence reiser for å befri Alabama og hente hennes få eiendeler. Han ender opp med å drepe alfonsen, og bagen han kommer hjem med viser seg, til parets store overraskelse, å inneholde en mengde kokain. De nygifte beslutter seg for å ta sin rosa Cadillac og dra vestpå for å omsette snopet i ståler.

True Romance er et sjeldent vellykket forsøk på å lage en legering av tradisjonell romantikk og vår tids kultursymboler. Her knyttes romantikken til det som er å finne i nabolaget til filmens målgruppe, ikke til de stilistiske virkemidlene fra tidligere tider. Christian Slater opptrer som prins i skinnende rustning og på hvit hest, men det er bare i den mest overførte betydning. Her finner man ingen sko av glass, ingen europeiske slott. Til gjengjeld utspiller romantikken seg blant kokain og halliker, blant filmprodusenter og skuespillerstatister, mellom kampsportfilmer, husvogner og tegneseriebutikker.

Filmens - og blant 1990-tallets - desiderte filmatiske høydepunkt er monologen Clarences far - i Dennis Hoppers skikkelse - holder for den mafiose Christopher Walken om hvem som rettelig er sicilianernes forfedre, nemlig afrikanerne. I scenen benevnet med det etter hvert lite populære "n-ordet".

red/olep

True Romance. Regi: Tony Scott, USA, 1993. Manus: Quentin Tarantino. Foto: Jeffrey L. Kimball. Musikk: Hans Zimmer. Medv: Christian Slater, Patricia Arquette, Dennis Hopper, Val Kilmer, Christopher Walken m.fl. Engelsk tale, norske undertekster. 35mm, farger, 1 t 58 min.

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.