Film

FILM: APOKALYPSE NÅ - REDUX

Enden er nær. Apokalypse nå - Redux åpner med The Doors' livstrette og destruktive "The End".

Kaptein Willard våkner på et hotellrom i Saigon med en erkjennelse av at han er fanget av krigen. Han hadde permisjon, men reiste tilbake til Saigon før denne var over. USA var ikke lenger det samme for ham. Tilbake i leiren blir han sendt ut på et hemmelig oppdrag. Han skal lokalisere og drepe en viss Oberst Kurtz. Kurtz var den perfekte amerikanske soldat; pliktoppfyllende, sterk og tro mot de nasjonale verdinormene - inntil han deserterte og rømte dypt inn i jungelen, hvor han nå leder en gruppe innfødte. Han har etablert et makabert regime og tatt i bruk "usunne" metoder i krigføringen. Tidligere forsøk på å drepe ham har ikke ført frem, og ingen som har prøvd har vendt tilbake.

Filmen skildrer Willards ferd oppover Nam-elven mot oberstens tilholdssted. Underveis lærer han, ved å studere rapporter, brev og billedmateriale, sitt offer å kjenne. Han trekkes motvillig mot denne hemmelighetsfulle mannen som var utpekt til å bli en av US Armys høye ledere i Pentagon, men som ved å verve seg til Green Berets, ødela alle muligheter for avansement. Willard fascineres av Kurtz, en fascinasjon som nærmer seg identifikasjon. På reisen oppover elven, fremstår krigen i en rekke absurde scenarier. Når han endelig kommer frem, har jungelen lukket seg bak ham som havet over en dykker. Det er nå den virkelige krigen begynner for Willard; en tvekamp ansikt til ansikt med en mann hvis erkjennelser har gjort ham så farlig at hans overordnede ønsker ham død.

olep

Regi: Francis Ford Coppola, USA, 2001. Manus: Francis Ford Coppola og John Milius, etter en roman av Joseph Conrad. Foto: Vittorio Storaro. Musikk: Carmine Coppola, Francis Ford Coppola og Mickey Hart. Medv: Martin Sheen, Marlon Brando, Robert Duvall, Dennis Hopper, Albert Hall m.fl. 35mm, farger, 3 t 16 min.

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.