NATTJAZZ PÅGÅR

Programseddelen i år inneholder som sedvanlig store doser god ny jazz. Men i år blir det i tillegg mange konserter fra den vide verdensmusikksjangeren. Lila Downs, Tony Allen, Mulatu Astatke og Fanfare Ciocarlia er noen av dem.

Mexicos superstjerne er født i Mexico med skotskamerikansk far og mexicansk mor, bakgrunn fra vestlig opera, klassisk musikk og jazz, og etterhvert den mixteciske folkemusikken. Lila Downs sprenger grensene mellom verdener, musikalske tradisjoner og språk. Repertoaret hennes er en blanding av jazz, afrobeat og indianske rytmer der ho fusjonerer egne komposisjoner med mexicanske folkesanger som hun framfører på engelsk, spansk, Mixteco, Zapoteco, Maya og Náhatl.

Hun har en ekstremt fleksibel stemme som strekker seg over tre oktaver, og hennes provoserende, politiske tekster har gjort henne til superstjerne i Mexico og ført henne til verdensmusikkscener over hele Europa, og nå endelig til Bergen!
Lila Downs nettside her.
Hør Lila Downs på Myspace her.

Nattjazz byr på flere artister i den vide sjangeren som kalles "world music".

Mulatu Astatke spiller etiopisk jazz med et mylder av ulike inspirasjoner smeltet sammen; østlig mystikk fusjonerer med funk, reggae og John Coltrane; 70-talls explotationfilm-soundtracks og James Brown blander seg med tunge latinske rytmer. Hør på Myspace her.

Den speedbalkanske sjangeren blir tatt hånd om av Fanfare Ciocarlia, en rumensk gjeng med tildels snåle versjoner av klassikere som "Born to be wild" mikset med den velkjente balkanske folkemusikkrytmikken. Hør på Myspace her.

Nigerianske Tony Allen har én fot i afrikansk trommetradisjon og én i jazzen og regnes for å være en av foregangsfigurene for begrepet afrobeat. Sytti år gammel, etter å ha spilt med legender som Fela Kuti og James Brown, er han selv en legende. Benytt sjansen nå! Hør på Myspace her.
Tony Allens nettside her.

Kubanske Orquesta Buena Vista Social Club tenger neppe nærmere presentasjon. Disse verdensstjernene har både Grammypriser og Oscarnominasjon i lommen. "This is the best thing I was ever involved in", sitat Ry Cooder. Fredag 4 juni i Røkeriet USF. Hør på Myspace her.

Se Nattjazz' nettsider for hele programmet under festivalen.

Alle henvendelser som gjelder konsertene på Nattjazz, rettes til Nattjazz. Se kontaktinformasjon til venstre på siden.

 

 

 

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.