Film

FILMSKAPERE PÅ VEI - DEN UMULIGE REISEN

The Impossible River Journey. Regi: Arild Mehn-Andersen, Norge, 2010. Manus: Arild Mehn-Andersen. Foto: Helge Hjelland. Musikk: Eugene Guribye. Medv: Helge Hjelland m.fl. HD video, farger, 2 x 46 min.

Helge Hjelland har bestemt seg for å krysse det afrikanske kontinentet i en oppblåsbar kano. Med seg får han den illegale flyktningen Joseph fra Sør Sudan. Sammen reiser de gjennom et Sør Afrika som strever med å komme seg ut av skyggene fra apartheid.

Høyt oppe i Drakensberg fjellene springer Sør-Afrikas lengste elv, den mektige Orange River ut mot ørkenen og Atlanterhavet i vest. Mot øst kaster Tugela elven seg ned verdens nest høyeste fossefall mot tropene og Det Indiske hav. Elvene renner gjennom et tverrsnitt av Sør-Afrikas kontrastfylte kultur og historie preget av rasekonflikter.

Her er Helge vår guide, som sammen med sitt reisefølge, den sør sudanesiske papirløse flyktningen Joseph, reiser gjennom det lutfattige Lesotho hvor mange har bosatt seg etter å ha blitt ført på flukt fra hvite grunneiere, for deretter å møte den hvite boerbastionen i Orania der ingen svarte har adgang. Forskjellene er store og svært synlige og de må ha hjelp fra rike og fattige langs ruten for å fullføre sin drøm; å krysse Sør Afrika på de to elvene. Arven fra Apartheid vil kaste sine skygger over hele turen.

Gratis adgang.


Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.